Rukometašice Budućnost u Skoplju - traže titulu i formu za fajnl-for

Podgorička ekspedicija je juče otputovala u Makedoniju, a u autobusu nije bilo Milene Raičević, Suzane Lazović i Đurđine Malović.
0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Zrkb.me
ŽRK Budućnost, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 25.04.2017. 08:48h

Desetak dana pred fajnl-for Lige šampiona, rukometašice Budućnosti imaće ono što im je nedostajalo lani, kada su se oprostile od titule prvaka Evrope - jake takmičarske utakmice.

Podgoričanke će danas i sjutra učestvovati na finalnom turniru Regionalne lige u Skoplju, gdje će podizati formu za ključne obračune u sezoni, 6. i 7. maja u Budimpešti.

Nakon tri turnira u Podgorici, Koprivnici i Ljubljani, „plave” su zauzele 2. mjesto, pa će se u današnjem polufinalu u SC „Jane Sandanski” sudariti sa Krimom, koji je bio treći.

U 15.30 počinje duel Vardara i Podravke, a realno je očekivati da se za titulu bore prvaci Crne Gore i Makedonije, jedini klubovi koji su učesnici svih završnih turnira Lige šampiona.

"Velika je stvar što imamo priliku da odigramo dva jaka meča uoči fajnl-fora Lige šampiona. Nakon duela protiv Vardara u polufinalu Lige šampiona 2014. i 2015. godine, znali smo da će prošle godine biti veoma teško protiv Đera, koji je bio u takmičarskom ritmu i mnogo spremniji došao u Budimpeštu, jer imaju jak nacionalni šampionat. Vjerujem da ćemo ove godine u Budimpešti biti znatno spremniji nego prošle, jer kroz ovaj format Regionalne lige imamo dobre provjere i priliku da održimo takmičarski ritam", kazao je Dragan Adžić.

Podgorička ekspedicija je juče otputovala u Makedoniju, a u autobusu nije bilo Milene Raičević, Suzane Lazović i Đurđine Malović.

Mlada Nikšićanka je završila sezonu, ali je veliko pitanje da li će dvije Podgoričanke igrati i u Budimpešti - oporavak Raičevićeve nakon operacije Ahilove tetive se odužio, a 25-godišnja pivotkinja opet ima problem sa povredom, ovog puta vratnog dijela kičme.

"Finalni turnir Lige šampiona je najvažnije takmičenje u sezoni, zbog čega smo tokom sedmice odradili jači mikro ciklus, ali imamo i ambicije na završnom turniru Regionalne lige. Vjerujem da ćemo pružiti više protiv Krima nego što je to bio slučaj u Ljubljani i zaslužiti finale protiv Vardara, jer su dueli protiv tako sjajnog protivnika uvijek interesantni. Na put ide 17 igračica i vjerujem da će duele u Skoplju iskoristiti na najbolji način", zaključio je Adžić.

RASPORED

Danas

Polufinale

Vardar - Podravka (15.30)

Budućnost - Krim (18).

Sjutra:

Meč za 3. mjesto (15.30).

Finale (18)

Bonus video: