SPISAK ZA DVOMEČ SA SLOVAČKOM

Đukić pozvao Borozana, Simića i Lipovinu: Vidjećete ko će doći

Reprezentacija će se okupiti 30. aprila u Podgorici. Odatle putuje u slovački Hohlovec, gdje igra meč 3. maja, a tri dana kasnije je revanš u Bijelom Polju
66 pregleda 0 komentar(a)
Lipovina i Borozan, Foto: Branko Krivokapić
Lipovina i Borozan, Foto: Branko Krivokapić
Ažurirano: 21.04.2017. 09:09h

Nakon žestokog prepucavanja, izgleda da su ratne sjekire zakopane - selektor rukometaša Crne Gore Dragan Đukić je za dvomeč sa Slovačkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj pozvao Vuka Borozana, Nebojšu Simića i Vladana Lipovinu!

Iako je Rukometni savez Crne Gore 22. marta obavijestio javnost da su Borozan i Simić odlučili da igraju za druge reprezentacije i poželio im „puno zdravlja i uspjeha u karijeri”, a njih dvojica bili u Kataru, koji ih želi u svom nacionalnom timu, čini se da su se stvari promijenile.

Lijevi bek Vardara je devet dana nakon tog saopštenja RSCG obavijesto javnost da želi da igra samo za Crnu Goru i optužio savez za odnos prema muškoj reprezentaciji, dok se golman švedskog Kristijanstada nije oglašavao.

Tenzije je dodatno podigao Lipovina, koji je poručio da više neće igrati za „lavove” dok se odnos prema njima ne promijeni i optužio Predraga Boškovića i Zorana Radojičića, bivšeg i sadašnjeg predsjednika RSCG, da su gorbari muškog rukometa u Crnoj Gori.

Sva trojica su razgovarala sa ministrom sporta Nikolom Janovićem, koji je pokušao da pomiri „zaraćene” strane.

Đukić ih je uvrstio na spisak, ostaje da vidimo hoće li doći, jer je Borozan još ranije rekao da ne bi da igra protiv Slovačke, kako bi se posvetio borbi Vardara za fajnl-for Lige šampiona.

„Razgovarao sam sa svakim igračem koji je na spisku, a i sa onima koji nisu, jer je moj princip da svi znaju zašto su pozvani ili zašto nisu. Kada je u pitanju ono što vas najviše zanima, ne želim da budem portparol igrača i prenosim naše razgovore. Uskoro je okupljanje, pa ćete vidjeti ko će biti tu”, rekao je Đukić na pitanje ko od trojice igrača dolazi na okupljanje.

Selektor „lavova” naglašava da je prvi meč najbitniji.

„Slovaci uopšte nisu naivni i nije dovoljno samo da se pojavimo na terenu i da pobijedimo. Prije nekoliko sedmica su se okupili u Hohlovecu, gdje se igra i utakmica, jer i oni žele na veliko takmičenje nakon šest godina. Od prve utakmice sve zavisi. Ako bismo je izgubili, ostali bismo bez šanse”, jasan je Đukić.

Reprezentacija će se okupiti 30. aprila u Podgorici. Odatle putuje u slovački Hohlovec, gdje igra meč 3. maja, a tri dana kasnije je revanš u Bijelom Polju.

Spisak - golmani

Rade Mijatović (Brest, Bjelorusija)

Mile Mijušković (Benidorm, Španija)

Nebojša Simić (Kristijanstad, Švedska)

Krila

Miloš Vujović (Tatabanja, Mađarska)

Igor Marković (Komlo, Mađarska)

Mirko Majić (Borac, BiH)

Marko Lasica (Politehnika, Rumunija)

Mirko Radović (Cegled, Mađarska)

Igor Radojević (Eger, Mađarska)

Pivoti

Nemanja Grbović (Cegled, Mađarska)

Marko Čampar (Satu Mare, Rumunija)

Nebojša Simović (Balmazujvaroš, Mađarska)

Bekovi

Vasko Ševaljevic (Tuluz, Francuska)

Miloš Božović (Tatabanja, Mađarska)

Vuko Borozan (Vardar, Makedonija)

Žarko Pejović (Dankerk, Francuska)

Božo Anđelić (Cegled, Mađarska)

Stefan Čavor (Veclar, Njemačka)

Ivan Perišić (Cegled, Mađarska)

Vladan Lipovina (Al Nasr, UAE)

Preporučujemo za Vas