Nade crnogorskog rukometa sa viceprvakom svijeta i domaćinom

Tim Tatjane Jeraminok će se sudariti sa ekipom koja je u kadetskoj konkurenciji prošle godine bila vicešampion svijeta, Danskom, te domaćinom šampionata Slovenijom i Portugalom
53 pregleda 0 komentar(a)
Juniorke Crne Gore
Juniorke Crne Gore
Ažurirano: 20.04.2017. 16:43h

Nove nade crnogorskog rukometa, juniorke, na Evropskom prvenstvu u Sloveniji imaće veoma zanimljive rivale. Tim Tatjane Jeraminok će se sudariti sa ekipom koja je u kadetskoj konkurenciji prošle godine bila vicešampion svijeta, Danskom, te domaćinom šampionata i Portugalom.

Nakon što su redom izvučena imena selekcija iz četvrtog (u kojem je bila Crna Gora), trećeg i prvog šešira, predstavnici Rukometnog saveza Slovenije su imali pravo da biraju s kim će da igraju. I izabrali su da budu u grupi D, jer vjerovatno računaju da su njihove nade bolje od Crnogorki i Portugalki.

Selekcija „dežele“ je prošle godine učestvovala na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Slovačkoj i osvojila 16. mjesto, a u grupi je izgubila baš od Danske (31:23).

Portugalke su bile u 3. šeširu, jer su zahvaljujući boljoj gol-razlici bile ispred Švajcarske u kvalifikacionoj grupi, dok su Branka Konatar, Tamara Brnović, Tatjana Jovićević, Anastasija Babović i ostale potvrdile kvalitet u Slovačkoj.

Savladale su domaćina, koji je bio 13. na Svjetskom prvenstvu (tada je porazio i Sloveniju), a od odlične Francuske su izgubile minimalno - 25:24.

Šampionat Evrope za juniorke se igra u Celju od 27. jula do 8. avgusta. Po dvije najbolje ekipe iz grupa prelaze u glavnu rundu.

Grupa A: Mađarska, Švedska, Rumunija, Holandija.

Grupa B: Rusija, Hrvatska, Norveška, Makedonija.

Grupa C: Španija, Francuska, Njemačka, Srbija.

Grupa D: Danska, Slovenija, Portugal, Crna Gora.

Bonus video: