Budućnost osvojila i Norvešku

"Ne mogu da budem zadovoljan kada primimo 30 golova", u svom stilu je nakon duela kazao trener Budućnosti Dragan Adžić
84 pregleda 3 komentar(a)
Kristina Neagu ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Kristina Neagu ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.04.2017. 16:59h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Larvik - Farvel, Norge - Üdvözöljük Budapesten (Zbogom, Norveška - Dobrodošli u Budimpeštu)! Sezone prolaze, već četvrta je u nizu otkako se završnica Liga šampiona za rukometašice igra u vidu završnog turnira najbolje četiri ekipe, učesnici se smjenjuju, baš kao i osvajači titule, ali ostaju konstante - mađarska prijestonica kao domaćin i Budućnost kao član ekskluzivnog kvarteta.

Drugom pobjedom nad Larvikom - za devet golova manje ubjedljivom nego šest dana ranije u Podgorici, ali ništa manje dražom - „plave” su u stilu u kome su to željele, nadmoćno i ozbiljno, otvorile vrata fajnl-fora. I sa sjevera Starog kontinenta poručile da su za tri sedmice kadre da u Crnu Goru donesu treću titulu evropskog vladara.

"Ne mogu da budem zadovoljan kada primimo 30 golova", u svom stilu je nakon duela kazao trener Budućnosti Dragan Adžić.

"Ali, svaka čast djevojkama, jer smo veliki Larvik pobijedili u dva meča sa 19 razlike, što je fantastično. Bilo je stvari koje nas opominju, a vjerujem da imamo vremena da ih ispravimo do fajnl fora. Poruka rivalima? Znaju svi šta mogu da očekuju od Budućnosti".

U prvih 10 minuta meča u polupraznoj „Areni Larvik”, „plave” su ukrale pet lopti i svaku nagradile golom iz kontri, primoravši trenera domaćih Tor Odvara Moena da zatraži tajm-aut (9:5).

Rešetale su Podgoričanke sa svake pozicije mrežu norveškog prvaka, pa je i u situaciji sa dvije igračice manje u polju Kristina Neagu pronašla pogodak. Ipak, njihova bezbrižnost uslovljena rezultatom prvog duela, ogledala se u pristupu odbrambenim zadacima - u 16. minutu Adžić je povikao na svoje izabranice, koje su do tog trenutka dozvolile rivalu da postigne dvocifren broj golova (10:12).

Uzalud, jer je u 23. minutu, nakon dva vezana precizna šuta Karoline Brejvang, semafor pokazao prvo vođstvo Larvika (15:14), i upozorio Adžića da pozove odmor.

Uspješan, jer su „plave” do poluvremena, velikim dijelom i zaslugom raspoložene Zokebi de Paule, zaštitile svoju mrežu, i pogocima Dragane Cvijić i Katarine Bulatović u svlačionice pošle sa minimalnim viškom (16:15).

Plavi odbrambeni bedem je popustio tek u devetom minutu nastavka, a do tada su se raspucana Neagu (tri vezana gola) i Bulatovićeva pobrinule da crnogorski šampion poprilično odmakne (20:15).

Podgoričanke nisu smanjile tempo, a kada je u 50. minutu rumunska reprezentativka proslavila svoj deveti pogodak za 27:21 bilo je poznato ko će pobijediti...

"Vjerujem da ćemo na završnom turniru biti na visini, još bolji od bilo koje predstave ove sezone, i da će to biti dovoljno za novo veliko finale 7. maja", zaključio je Adžić.

Nebo nad Larvikom, tokom cijelog poslijepodneva namrgođeno i sivo, neposredno nakon duela se odobrovoljilo i propustilo sunčeve zrake - simbolika za Budućnost je bila nedvosmislena...

Larvik - Budućnost 30:35 (15:16)

Larvik - „Arena Larvik”. Gledalaca: 1.070. Sudije: Kasador i Nikolau (Portugal). Sedmerci: Larvik 5 (4), Budućnost 2 (2). Isključenja: Larvik 2, Budućnost 12 minuta.

Larvik: HASANIĆ (sedam odbrana), Dias Moreski, A. HAMERSENG-EDIN 2, Frafjord 3, BREJVANG 5, G. HAMERSENG-EDIN 1, RIGELHUT-KOREN 8 (4), Brejstel 6, LOVE, STANGE 5, Fjaere, Rosten.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (13 odbrana i sedmerac), Babović (jedna odbrana), Batinović, Ujkić, NEAGU 9, Jauković 3 (1), Pletikosić 1, Agović 1, CVIJIĆ 5, IRMAN 7, BULATOVIĆ 3 (1), Ramusović 2, Novović 1, AHRUK, Lazović, GRBIĆ 3.

CSM Bukurešt i u revanšu savladao Ferencvaroš

Prvi zvanični učesnik fajnl-fora je, 10-ak minuta prije Budućnosti, postao CSM Bukurešt.

Prvak Evrope je nakon 30:25 u Bukureštu, i u Budimpešti savladao Ferencvaroš sa 27:26.

Majda Mehmedović je za pobjednički tim dala dva gola, a domaćima nije pomoglo ni što je Marija Jovanović šest puta zatresla mrežu.

Ako se ne dogodi čudo, učesnici fajnl-fora će biti isti kao prošle godine. Vardar, uz Budućnost jedini klub koji je sve prethodne tri godine stizao do Budimpešte,osam minuta prije kraja vodi protiv Mitjilanda 24:21, a ima i plus dva iz prvog meča (28:26).

S druge strane, Đer je veliki favorit protiv Meca, od kojeg je izgubio u Francuskoj (32:31).

Taj meč počinje u 19 časova.

Bonus video: