Nisu došle da razgledaju Larvik, već da pobijede

„Do završnog turnira u Budimpešti igraćemo malo utakmica i ova će nam mnogo značiti kao priprema. Treba da izađemo na parket i pokažemo da rezultat prvog meča nije bio slučajan", kaže Dragana Cvijić
2 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.04.2017. 08:00h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Larvik - Šta sve možeš u Larviku kada si turista? Odmjereni domaćini će vas uputiti na čarobnu plažu Melen – geološki podsjetnik na Ledeno doba – prvi norveški geopark pod zaštitom Uneska, predložiti posjetu Primorskom muzeju, obližnjem Kaupang Vikinškom gradu, osnovanom u 9. vijeku, ili Hojt&Lavt avanturističkom parku...

Iako im rezultat 31:17 iz prvog meča četvrtfinala Lige šampiona sa Larvikom u dvorani „Morača“ – kojim su izjednačili najbolniji poraz norveškog šampiona u 22 sezone nastupa u evro-kupovima – garantuje da u gradu 100 kilometara udaljenom od Osla mogu da se ponašaju kao sportske turistkinje, rukometašice Budućnosti ne razmišljaju o opuštanju i razonodi.

„Iako imamo stvarno veliku prednost, ne idemo u turističko razgledanje Larvika“ – odlučno je kazala pivotmenka „plavih“ Dragana Cvijić nakon što je ekspedicija crnogorskog šampiona, poslije tročasovnog čarter leta avionom nacionalne avio-kompanije, negdje iza 19 sati stigla na aerodrom u obližnjem Sandefjordu.

„Shvatamo ozbiljno revanš, kao da je bilo neriješeno u Podgorici. Do završnog turnira u Budimpešti igraćemo malo utakmica i ova će nam mnogo značiti kao priprema. Treba da izađemo na parket i pokažemo da rezultat prvog meča nije bio slučajan.“

Slijedi kratak osvrt na podgorički duel.

„Definitivno je presudila naša odbrana, koja je bila na visokom nivou. Nismo dozvolili rivalu da igra kao u mečevima sa Đerom i Bukureštom, da se vraća i poslije sedam golova minusa. I kada smo stekli deset pogodaka viška znale smo da moramo da igramo jako, jer je to ekipa koja je u stanju da se vrati. Larvik ima iskustvo i kvalitet, puno odigranih velikih utakmica, i uvijek moramo da ih shvatimo ozbiljno.“

Odlika istinskih šampiona je da se nikada ne zadovoljavaju ostvarenim i uvijek teže kvalitativnom iskoraku naprijed.

„Ima još prostora za napredak u igri. Utakmicu u Larviku moramo iskoristiti u tu svrhu“ – poručuje Cvijićeva, koja je u prvom susretu šest puta zatresla mrežu norveškog šampiona.

U stilu, „kada smo prave, niko nam ništa ne može“, nisu je mnogo zanimali ostali mečevi eliminacione runde Lige šampiona, niti imena mogućih rivala na završnom turniru.

„Znam rezultate, ali nisam mnogo pratila ostale četvrtfinalne parove. Ko god da nam bude došao, dobrodošao. Mi ćemo igrati svoju igru i boriti se za trofej.“

Meč u Larviku igra se u subotu u 17 sati. Neposredno nakon njega, počeće odbojavanje – do duela za krunu vladara Starog kontinenta u dvorani „Laslo Pap“ ostaće još tri sedmice.

Larvik vodi 7-6 u pobjedama

Budućnost će u Larviku tražiti pobjedu, ne samo zbog dodatne injekcije samopouzdanja uoči finalnog turnira, već i zbog poravnanja u međusobnim utakmicama sa norveškim šampionom.

„Idemo u Larvik da odigramo dobar meč. Imamo veliku razliku, ali ne razmišljamo toliko o njoj, jer nam je cilj da pružimo najbolje moguće izdanje“, kaže lijevo krilo Budućnosti Biljana Pavićević, koja duel shvata kao pripremu za finalni turnir u Budimpešti.

„Uz ovaj meč, do „fajnl fora“ odigraćemo još samo dvije utakmice u regionalnoj ligi. Zbog toga je bitno da se što bolje uigramo i taktički spremimo za ono što nas čeka u Mađarskoj“, dodala je Pavićević.

Dva tima su do sada odigrala 14 mečeva – Norvežanke su slavili sedam, „plave“ šest puta uz jedan remi. Ipak, Podgoričanke mogu da se pohvale da su bile bolje kada je to bilo najpotrebnije – 2015. u velikom finalu, izabranice trenera Dragana Adžića pobijedile su 26:22. „Plave“ rado pamte u polufinalne sudare iz 2012, kada su dobile oba – 23:13 i 22:20.

Bonus video: