Vidimo se u Budimpešti - furiozna Budućnost oduvala Larvik

Većina navijača se oprostila od nekoliko djevojaka koje odlaze na kraju sezone, uz povike „Hoćemo titulu”. I mora da se vjeruje u nju, jer se ovako igraju samo šampioni...
75 pregleda 29 komentar(a)
Kristina Neagu ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Kristina Neagu ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.04.2017. 18:41h

Rivali sada drhte kao prije dvije godine kada se pomene Budućnost - prvak Evrope iz 2012. i 2015. se poigravao sa Larvikom u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, slavio sa 31:17 i istakao najozbiljniju kandidaturu za titulu.

Na oproštaju sjajne generacije od „Morače”, koja je konačno bila gotovo puna, do polovine prvog poluvremena je izgledalo da „plave” čeka paklen zadatak.

Oslabljene Norvežanke, bez Amande Kurtović, Sandre Toft, Tee Merk i Aline Vojtas, povele su 6:5 i natjerale Dragana Adžića da zatraži tajm-aut već u 15. minutu.

A nakon njega, rukometna simfonija u izvođenju podgoričkog orkestra - odbrana je bila kao u najboljim danima, Suzana Lazović i Đurđina Jauković su ušle sa klupe i pomogle Dragani Cvijić da otjera Norvežanke daleko od mreže sjajne Darli Zokebi de Paule, a takvo izdanje u defanzivi je dalo krila ekipi i u napadu.

Ređali su se golovi Kristine Neagu, Jaukovićeve, Cvijićeve, Neli Irman, a onda još dva fenomenalne Rumunke za kraj serije 6:0 i vođstvo 13:7.

Podgoričanke su imale napad da odu na plus sedam, ali su neposredno pred zvuk sirene primile gol za 14:9.

Nakon odmora je Tine Stange smanjila na 14:10, ali je to samo izazvalo Budućnost da iskali bijes na rivalu - za sedam minuta i devet sekundi je postigla osam golova, a nije primila nijedan, povela je 22:10 i tada već praktično ovjerila plasman na fajnl-for Lige šampiona.

Igračice Larvika su pokušale da ne misle na rezultat, trudile se da smanje razliku, ali nijednom više nije bila jednocifrena.

Najveća je bila 15 sekundi prije kraja, kada je Ema Ramusović pogodila za plus 15 (31:16). A onda su, baš kao i u finišu prvog poluvremena, gošće koju stotinku prije sirene zatresle mrežu za konačnih 31:17.

Ništa to nije moglo da promijeni, fešta u „Morači” se samo nastavila.

Većina navijača se oprostila od nekoliko djevojaka koje odlaze na kraju sezone, uz povike „Hoćemo titulu”. I mora da se vjeruje u nju, jer se ovako igraju samo šampioni...

Budućnost - Larvik 31:17 (14:9)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 3.500. Sudije: Brunovski i Kanda (Slovačka). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Larvik 1 (1). Isključenja: Budućnost 8, Larvik 4 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (15 odbrana), Batinović, Ujkić 1, NEAGU 10, Jauković 3, Pletikosić, Agović, CVIJIĆ 6, IRMAN 5, BULATOVIĆ 4 (3), Pavićević, Ramusović 1, NOVOVIĆ, AHRUK 1, Lazović, Grbić.

Larvik: HASANIĆ (9 odbrana), Dias Moreski, A. HAMERSENG-EDIN 4, Frafjord 2, BREJVANG 1, G. HAMERSENG-EDIN, RIGELHUT-KOREN 3 (1), Brejstol, LOVE, STANGE 7, Rosten.

Bonus video: