Adžić: Norvežanke su odlične, ali sve zavisi od nas

Meč u „Morači” počinje u 19 časova, a ulazi u dvoranu biće otvoreni dva sata ranije. Ovog puta se ne dijele besplatne karte, već će najbrži naći mjesto na tribinama
84 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: ŽRK Budućnost
Katarina Bulatović, Foto: ŽRK Budućnost
Ažurirano: 09.04.2017. 07:59h

Još četiri sedmice su ostale do oproštaja druge trofejne generacije rukometašica Budućnosti. Kristina Neagu se vraća u rodni Bukurešt, Biljana Novović završava karijeru, Kinga Ahruk ide na prag kuće, u MKS Lublin, djevojka koja je osvojila i prvu titulu 2012. Dragana Cvijić igraće u Vardaru, Katarini Bulatović se još ne zna da li će ostati...

Ali, ono što ih čeka naredne sezone sada uopšte ne zanima izabranice Dragana Adžića. Cilj je jasan - nova, treća titula prvaka Evrope. Posljednja prepreka na putu ka fajnl-foru, na kojem su „plave” nastupile sva tri puta do sada, biće im Larvik. Sa rivalom iz finala 2015. godine i klubom protiv kojeg je Budućnost razbila prokletstvo polufinala prvi meč će se igrati večeras u „Morači” (19 časova). Uz nadu da će podgorički hram rukometa konačno biti pun, jer nije već godinama...

"Ova ekipa će igrati posljednji put u ovom sastavu na našem terenu i pozivam navijače da nas podrže. Iako smo imale uspona i padova, smatram da smo zaslužile to i biće nam drago i ljepše da igramo pred punom „Moračom”, rekla je Bulatovićeva.

Nekada neosvojiva tvrđava u Podgorici je dva puta ove sezone pala - pred Vardarom (31:28) i Ferencvarošem (33:25). Dvorana je na oba meča bila poluprazna, ali doskorašnja crnogorska reprezentativka ne traži alibi u tome.

"Nismo navikle na polupraznu dvoranu, ali to nije bio razlog naših poraza. Same smo bile krive, ali je svakako ljepše igrati pred punim tribinama. Želimo da uživamo, a mislim da možemo puno. Toliko godina smo zajedno, sve želimo da se ova sezona završi najbolje što može, a igračice koje idu žele da se oproste od Budućnosti na najljepši način", dodala je Bulatovićeva.

Najiskusnija igračica Budućnosti, koja traži petu titulu kontinentalnog šampiona (dvije sa Budućnosti, po jednu sa Slagelseom i Đerom), izuzetno cijeni rivala u četvrtfinalu.

"Ne treba puno trošiti riječi o Larviku. Veoma iskusna ekipa, igra odlično u gostima i čeka nas težak posao. Imale smo puno loših utakmica u ovoj sezoni, ali smo i izvukle dosta pouka i vjerujem da nas je to samo ojačalo, te da ćemo u dva naredna susreta odraditi posao kako želimo. Želimo da se nađemo na fajnl-foru četvrti put zaredom, što nije mala stvar. U ove utakmice staje cijela sezona, sve se rješava u ovih 120 minuta. Potrebna nam je maksimalna koncentracija, bez tenzija. Ali, imale smo puno ovakvih utakmica, a ovo su samo još dvije u nizu".

Oprečna su mišljenja šta više odgovara Budućnosti - obračuni sa Larvikom, koji igra u dobro poznatom sistemu, čije ga se igračice drže svih 60 minuta, ili da je rival bio CSM Bukurešt, tim sa sjajnim individualkama.

"Larvik ima odličan sistem, ali smo se maksimalno spremile i mislim da nema čime da nas iznenadi. Najbitnije smo mi. Ako budemo igrale kao što znamo, mislim da nemamo protivnika", jasan je 32-godišnji desni bek.

Prvi put otkada je uveden novi format Lige šampiona, Budućnost će revanš igrati u gostima. Čini se da to nikoga ne zabrinjava, pogotovo ne ljevoruku bombarderku.

"Ne razmišljamo o tome. Imale smo stvarno dobrih partija u ovoj sezoni na strani. Eto, u Budimpešti smo pred sjajnom publikom odigrale odlično, dobro se snašle, tako da se ne plašimo revanša u gostima", poručila je Katarina Bulatović. Meč u „Morači” počinje u 19 časova, a ulazi u dvoranu biće otvoreni dva sata ranije. Ovog puta se ne dijele besplatne karte, već će najbrži naći mjesto na tribinama...

Trener Dragan Adžić je poslovično oprezan, ali je svjestan da će mnogo toga zavisiti od njegovih izabranica, koje su po imenima „jače” od iskusnih Norvežanki. Još samo da kolektivna igra bude kao na posljednja tri meča u glavnoj fazi Lige šampiona...

"Došle su konačno te utakmice koje čekamo godinu, a znali smo i na početku sezone da nas u četvrtfinalu čeka najteži protivnik do sada. Imali smo uspone i padove, ali vjerujem da su nas porazi ojačali i da ćemo biti na visini zadatka. Imamo iskustvo igranja protiv norveških ekipa, tog sistema, ali i protiv Larvika u ovom sastavu. Siguran sam da će nam sve to pomoći da budemo pravi. Znamo da se protiv njih mora igrati 120 minuta, na to smo spremni, čekamo punu „Moraču”, a vjerujem da publika pamti i to polufinale kada smo pobijedili i kasnije osvojili prvu Ligu šampiona. Nadam se da će navijači biti zadovoljni onim što budemo prikazali i da će nas ispratiti dobrom energijom sa tribina ", naglasio je Adžić.

Budućnost će biti jača nego na posljednjim utakmicama Lige šampiona - Biljana Novović se oporavila od neugodne povrede ramena, Darli Zokebi de Paula je počela da trenira, a već nekoliko sedmica uz ekipu je i Suzana Lazović, iako nije potpuno spremna. Faliće „samo” kapitenka Milena Raičević i Đurđina Malović.

"Ovaj sastav, bez obzira na to ko fali, vrijedi. To će i pokazati i vjerujem da ćemo zaslužiti učešće na fajnl-foru", jasan je 47-godišnji stručnjak.

Larvik je igrao odlično u glavnoj fazi - upisao je tri pobjede, remizirao sa CSM-om u Bukureštu i ispustio već viđenu pobjedu u Đeru, jedine ekipe od koje je izgubio, i to bez dvije igračice iz startne postave u posljednjem meču pred svojim navijačima, kada se ništa nije odlučivalo.

"Norvežanke su u ta dva meča sa Đerom pokazale puno toga dobrog. Nesmotreno su sebi oduzele pobjedu u Mađarskoj, gdje je jako teško trijumfovati. To je najiskusnija i najzahtjevnija ekipa, ali sve je na nama i vjerujem da se u Podgorici neće osjetiti stabilnost koju se Larvik imao u gostima ove sezone".

Da li je bolje što se sastajete sa Larvikom, a ne sa CSM Bukureštom ili Đerom?

"Nikada nismo birali rivala za četvrtfinale. Da smo mogli, svakoga bismo pobijedili, pa igrali sa ekipom koja bi nam došla kao četvrta iz druge grupe. Ali, u ovoj sezoni smo odigrali tako kako jesmo, postoje razlozi za to. Naišli smo na Larvik, koji po onome što je pružio u glavnoj fazi niko ne bi mogao da poželi za rivala. Maksimalno smo se spremili, vjerujem da će se to potvrditi u ove dvije utakmice i da ćemo ostvariti uspjeh na kraju".

Sandra Toft je proglašena za najbolju golmanku Evropskog prvenstva u Švedskoj, a blista i u Ligi šampiona između stativa Larvika. To, ipak, ne zabrinjava Adžića.

"Sandra Toft je prevaga Larvika, s obzirom na učinak posebno od Evropskog prvenstva u Švedskoj. Pomogla je da Larvik napravi značajan učinak, ali Katarina Bulatović, Kristina Neagu i ostale su šutirale i u boljim golmanima i bile bolje. Siguran sam da od nje neće zavisiti naš plasman na fajnl-for", poručio je Adžić.

Bonus video: