Neagu: Favorita nema, šanse 50:50

"Ovo je specifičan momenat za neke od nas, jer igramo posljednju utakmicu u „Morači”, poručila je sjajna Rumunka
0 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Luka Zeković
Kristina Neagu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.04.2017. 12:44h

Prošle sezone Baja Mare, godinu ranije Viborg. Dva rutinska dvomeča, ukupna razlika 12, odnosno 16 golova. A sada u četvrtfinalu Lige šampiona rukometašice Budućnosti čeka paklen rival - Larvik.

Podgoričanke su prvi put nakon sezone 2012/2013. završile glavnu fazu ispod 2. mjesta u grupi, a činjenica da su gledale u leđa Vardaru i Ferencvarošu im je za protivnika donijela Norvežanke. Sudari šampiona Evrope iz 2012. i 2015. godine sa prvakom iz 2011. će imati i posebnu simboliku, jer će jedna od dvije slavne generacije završiti misiju nakon revanša 15. aprila u Norveškoj. Druga će, pak, u

Budimpešti pokušati da se od kluba u kojem je provela godine i godine oprosti šampionskim peharom.

"Pred nama su najvažniji mečevi u sezoni, za koje smo se pripremale čitave sezone. Ništa se neće riješiti nakon ove utakmice, već poslije 120 minuta, možda i duže, nikad se ne zna. Ovo je specifičan momenat za neke od nas, jer igramo posljednju utakmicu u „Morači”. Stvarno se nadam i vjerujem da će dvorana u nedjelju biti puna, navijači su nam potrebni", naglasila je Kristina Neagu na konferenciji pred nedjeljni meč u „Morači” (19 časova).

Zvanično najbolja rukometašica svijeta želi da se od Budućnosti oprosti u Budimpešti, gdje je nastupila u svoje prethodne tri sezone u podgoričkom klubu.

"Larvik dobro poznajemo, poštujemo ga, pripremale smo se dugo za ove mečeve i vjerujem da ćemo odigrati dobro. Želimo da odemo na fajnl-for, jer nam je ovo posljednja sezona u ovom sastavu. Budućnost nikad nije propustila završni turnir otkad se igra po novom sistemu, želimo da i četvrti put igramo u Budimpešti", dodala je Neagu.

Posljednji put su se prvaci Crne Gore i Norveške sudarili u finalu Lige šampiona 2015. godina, kada je Budućnost veoma lako slavila i osvojila drugi pehar prvaka Evrope. Dva tima se jesu promijenila od tada, ali ne previše.

"Larviku nedostaje nekoliko igračica iz tog tima, kao i nama. Protivnik je veoma iskusan, iako je imao dosta uspona i padova ove sezone, kao i mi. Larvik je bio veoma dobar u glavnoj fazi i svjesni smo da će biti teško, jer odlično igra na gostujućem terenu".

Po prognozama stručnjaka, ali i bukmejkera, favorit je Budućnost, ali se djevojka koja je nedavno treći put dobila nagradu IHF-a ne slaže sa tim.

"Niko nije favorit. Krećemo sa 0:0, šanse su 50:50, ali vjerujem da sa energijom i igrom iz posljednja tri meča glavne faze imamo prave šanse da ostvarimo dobar rezultat. Ništa neće biti gotovo u nedjelju, jer se Norvežanke nikada ne predaju. To smo vidjele i u finalu, a i ove sezone. Nije im bitno da li gube pet, šest ili 10 golova razlike, već igraju do kraja. Fokus mora da bude isti od prvog do posljednjeg minuta".

Neagu je na kraju poručila da ne osjeća pritisak.

"Nemam pritisak, želim da uživam sa saigračicama do kraja sezone. U četvrtak je bilo mjesec do fajnl-fora, hoćemo da proživimo ove trenutke zajedno. Ako sve bude u redu, imaćemo još četiri utakmice u Ligi šampiona i želimo da uživamo u njima. Igrale smo puno ovakvih utakmica u karijeri, a znamo da više vjerovatno nikada nećemo biti u istom timu", poručila je sjajna Rumunka, koja na kraju sezone ide u CSM Bukurešt.

Bonus video: