UO RSCG: Obezbjedili smo sve uslove za predstojeće mečeve reprezentacije

2 komentar(a)
Skupština RSCG 2016., Foto: Luka Zeković
Skupština RSCG 2016., Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.04.2017. 19:15h

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG) uvjeren je da će se svi igrači koje odabere selektor muške rukometne reprezentacije odazvati pozivu i dati sve od sebe da se ostvari zacrtani cilj - plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

"Za to je potreban pozitivan rezultat u dvomeču sa Slovačkom i to su dvije ključne utakmice kako bi se ostvario status najbolje trećeplasirane ekipe, što bi nas moglo dovesti da ostvarimo plasman na Šampionat u Hrvatskoj", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je RSCG blagovremeno obezbijedio sve uslove za predstojeće utakmice u skladu sa zahtjevima stručnog štaba i igrača, a u cilju uspješnih rezultata u predstojećem dvomeču sa Slovačkom 3. maja u Slovačkoj i 6. maja u Bijelom Polju, kao i utakmici sa Švedskoj u Pljevljima 14. juna.

UO navodi da je na raspolaganju igračima i stručnom štabu, i da vjeruje da će zajednički odgovoriti svim izazovima.

"Umjesto traženja krivaca, zaključak je da zajedničkim sastancima, otvorenim razgovorom i radom treba da učinimo sve da ostvarimo zajedničke ciljeve i dobre rezultate u budućnosti", kaže se u saopštenju.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni svi izvještaji selektora.

Konstatovane su pohvale za seniorsku žensku reprezentaciju na prethodnom dvomeču sa Slovenijom, kao i čestitke juniorskoj reprezentaciji za plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji i kadetkinjama na osvojenom trećem mjestu na Mediteranskom prvenstvu u Tunisu.

"Izražena je i kritika za nastup kadetske reprezentacije na Mediteranskom prvenstvu u Francuskoj i zaključeno je da se iz tog nastupa moraju izvući pouke", navodi se u saopštenju.

Bonus video: