Radojičić i Bošković: Ne pravimo razliku između muške i ženske reprezentacije

"Želimo da vidimo tim u punom sastavu o čemu će svakako konačnu riječ dati selektor, a na igračima je da se odazovu njegovom pozivu", ističu čelnici RSCG
62 pregleda 10 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Vlada Crne Gore
Nikola Janović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 03.04.2017. 16:28h

Ministar sporta Nikola Janović održao je danas sastanak sa čelnicima Rukometnog saveza Crne Gore.

Povod je javnosti veoma jasan - dešavanja prethodnih dana kada su u centru pažnje bili reprezentativci Vuko Borozan, Vladan Lipovina i Nebojša Simić zbog spekulacija da ubuduće neće igrati za nacionalni tim.

"Odnos Rukometnog saveza prema našim reprezentativcima, s akcentom na uslove u kojima treniraju, bio je glavna tema sastanka ministra sporta Nikole Janovića sa predsjednikom Upravnog odbora Zoranom Radojičićem i potpredsjednikom Evropske rukometne federacije Predragom Boškovićem", stoji u saopštenju ministarstva sporta.

U saopštenju se još navodi:

"Zadovoljan što naši najbolji rukometaši pokazuju nepokolebljiv stav da igraju za reprezentaciju Crne Gore, ministar Janović je na sastanku apostrofirao da je obaveza svih sportskih saveza, ukljućujući i rukometni, da se na najbolji mogući način odnose prema igračima i njihovim potrebama, a da takav tretman naročito zaslužuje A reprezentacija. U tom smislu, ni podrška ministarstva sporta neće izostati.

Radojičić i Bošković su odgovorili ministru Janoviću da se RSCG neće odreći nijednog igrača. Savez, kako su kazali, jednako tretira i mušku i žensku reprezentaciju. Rečeno je da su igračima i u organizacionom i u materijalnom smislu obezbijeđeni svi uslovi za rad, te da u pozitivnoj atmosferi dočekuju predstojeće mečeve sa Slovačkom i Švedskom i to sa jednim ciljem - da pobijede.

Radojičić je dodao da je Savez uvijek spreman za svaku vrstu kontrole poslovanja i najavio da će Upravni odbor i Skupština na sjednicama zakazanim u četvrtak i petak svakako zauzeti stav o najavama da bi pojedini igrači mogli da napuste reprezentaciju", stoji u saopštenju.

"Želimo da vidimo tim u punom sastavu o čemu će svakako konačnu riječ dati selektor, a na igračima je da se odazovu njegovom pozivu", ističu čelnici RSCG.

Ministar Janović je, s druge strane, poručio da Crna Gora nema luksuz da se razbacuje sa njenim najboljim reprezentativcima.

Bonus video: