Crnogorske rukometašice pobijedile Sloveniju: I oslabljene mogu mnogo

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Itana Grbić sa sedam, Jelena Despotović je postigla pet, dok je sa četiri gola meč završila Jasna Boljević
156 pregleda 0 komentar(a)
Itana Grbić, Foto: Filip Roganović
Itana Grbić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.03.2017. 20:33h

Bez tri djevojke koje bi trebalo da budu u startnoj postavi - Milene Raičević, Suzane Lazović i Đurđine Malović, kao i najvažnijeg šrafa odbrane Andree Klikovac, rukometašice Crne Gore su pokazale da imaju kvalitet.

Dovoljan da Sloveniju, učesnika Evropskog prvenstva u Švedskoj, bez ikakvih problema savladaju u prvoj prijateljskoj utakmici u dvorani „Verde” sa 29:22.

„Dežela” je bila bolja u većem dijelu prvog poluvremena, u jednom trenutku imala i plus tri, ali je Itana Grbić još jednom pokazala koliko joj leži uloga srednjeg beka, jer je golovima i asistencijama držala priključak. Do prvog vođstva tim Dragana Adžića je stigao u 30. minutu, kada je sve bolja Jelena Despotović pogodila za 15:14.

U nastavku su ekipe bile ravnopravne sve do 19:18, kada je krenula serija „lavica” - pogađale su redom Despotovićeva, Dijana Ujkić, opet Despotovićeva i dva puta Majda Mehmedović za nedostižnih 24:18 kada je na semaforu stajalo 44 minuta i 44 sekunde.

Jelena Despotović je svojim četvrtim i petim golom, posljednjim nakon sjajne asistencije Vanese Agović, povisila na rekordnih plus osam (28:20).

Konačnih 29:22 je postavila Ivana Godeč, djevojka rođena 11. maja 2001. godine. Mlada pivotkinja, koja je dobila šansu zbog odsustva Lazovićeve i Bobane Klikovac, prethodno je iznudila sedmerac i rutinskom realizacijom pokazala da je budućnost pred njom.

Isti rivali će se sastati i sjutra veče u 19.30 časova, ali će meč zatvoren za javnost.

„Jako je bitno što smo ovako dobro počele EHF nedjelju, zbog priprema za baraž sa Bjelorusijom. Dobra je atmosfera u timu, dobro radimo i mislim da ćemo se adekvatno spremiti do ljeta. I ja se dobro osjećam na terenu, sve sam slobodnija i radiću da se to nastavi”, istakla je 22-godišnja Despotovićeva.

Crna Gora - Slovenija 29:22 (15:14)

Podgorica - Sportski kompleks „Verde”. Gledalaca: 150. Sudije: Kaluđerović i Vujačić (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 6 (5), Slovenija 3 (2). Isključenja: Crna Gora 4, Slovenija 10 minuta.

Crna Gora: Rajčić (četiri odbrane), Nenezić (tri odbrane i sedmerac), Boljević 4 (3), Mehmedović 3, Pavićević, Grbić 7, Ujkić 3, Premović, Jauković 3 (1), Despotović 5, Božović, Agović 1 (1), Ramusović 2, Godeč 1 (1).

Slovenija: Marinček (osam odbrana), Pandžić (šest odbrana), Zulič, Barič 1 (1), Ferfolja, Gros 2 (1), Irman 2, Jeriček 1, Koren, Krajnc 1, Lazović 9, Ljepoja, Mavsar 1, Panger, Rebolj 1, Stanko 3, Užmah 1, Vojnovič.

Bonus video: