Ruski test pred paklene obračune sa Larvikom

Podgoričanke će u četvrtfinalu gotovo sigurno igrati sa Larvikom, koji je pobjedom nad Midtjilandom (28:24) osigurao 2. mjesto u grupi 2
57 pregleda 1 komentar(a)
Marta Žderić, Foto: Denis Dukovski/sportmedia.mk
Marta Žderić, Foto: Denis Dukovski/sportmedia.mk
Ažurirano: 04.03.2017. 20:38h

Već je 5. kolo, a rukometašice Budućnosti jure tek prvu pobjedu u glavnoj fazi Lige šampiona pred svojim navijačima.

Ono što je godinama bilo nezamislivo se desilo ove sezone, kada su Podgoričanke u „Morači” potonule protiv Vardara (28:31) i Ferencvaroša (25:33).

Ali, klub koji je osvojio najviše bodova u istoriji elitnog takmičenja se trgao iz letargije i trijumfom u Skoplju istim rezultatom kojim je izgubio od Vardara najavio borbu za šampionski tron.

Samo jedna stepenica na tom putu bi trebalo da bude večerašnji meč sa Astrahanočkom u dvorani „Verde” u Donjoj Gorici, jer su dva boda već upisana...

"Srećna sam što smo se vratile na pravi put nakon dva velika poraza. Drago mi je da smo pokazale pravu energiju i moć u Skoplju. Bilo je grešaka, ali smo pokazale da možemo, da vjerujemo jedna u drugu i da ne damo na sebe. Ne čeka nas sada veliki protivnik, ali se nadam da ćemo zajedništvo dići na još viši nivo", poručila je Marta Batinović.

S obzirom na to da su „plave” u Astrahanu slavile sa 35:22, jasno je zašto se na pres konferenciji više govorilo o buđenju u Makedoniji.

"Mi igračice smo puno pričale i shvatile smo da više nije kako je bilo, da nismo davale sebe jedna drugoj. Stalno smo dobijale podršku od svih trenera, ali smo uvidjele da to nije to među nama. Znale smo koji nam je cilj od starta sezone, znamo to i sada", jasna je hrvatska internacionalka.

Da li vam je onakav poraz od Ferencvaroša bio potreban da se trgnete?

"Ne mogu reći da nam je trebalo, jer niko ne ide na utakmicu da izgubi. Omogućili smo ljudima da sumnjaju u nas, ali nismo mogle da vratimo vrijeme. Drago mi je da smo to prevazišle i pokazale da i dalje vrijedimo", istakla je Batinovićeva.

U duelu sa najmlađom ekipom Lige šampiona bi trebalo da bude mjesta i za mlade igračice Budućnosti.

"Dobro smo se pripremile i daćemo maksimum. Astrahonačka ima dosta mladih igračica, ali su veoma borbene i ne daju na sebe. Potrebno je da budemo fokusirane od početka do kraja. Ako starije igračice odrade svoj dio zadatka na nivou, nadam se da ću dobiti šansu i da ću je iskoristiti na najbolji mogući način", rekla je Ivona Pavićević.

Podgoričanke će u četvrtfinalu gotovo sigurno igrati sa Larvikom, koji je juče savladao Midtjiland u Danskoj (28:24) i osigurao 2. mjesto u grupi 2.

Bonus video: