Duel sa Astrahanočkom kao zalet za pakleni finiš sezone

"Potreban nam je pristup kao u prvom susretu, koji nam je omogućio da najlakše od svih slavimo u Rusiji. Cilj je da nastavimo da pružamo maksimum i tako se pripremamo za ono što je najvažnije - četvrtfinalne mečeve 8. i 14. ili 15. aprila", rekao je Dragan Adžić
0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.03.2017. 13:17h

Od potpunog sumraka do svitanja je prošlo tačno 14 dana. Za toliko su rukometašice Budućnosti prevalile put od debakla protiv Ferencvaroša u „Morači” (25:33), do trijumfa protiv Vardara u Skoplju (31:28), kojim je najavljen pohod na treću titulu prvaka Evrope.

Ali, do povratka jednog od najvećih pehara u svjetskom sportu u vitrine podgoričkog velikana stoji šest ispita. Prvi je najlakši - „plave” u nedjelju (19 časova) u dvorani „Verde” u Donjoj Gorici dočekuju Astrahanočku, koju su u Rusiji dobile sa 34:21.

"Potreban nam je pristup kao u prvom susretu, koji nam je omogućio da najlakše od svih slavimo u Rusiji. Cilj je da nastavimo da pružamo maksimum i tako se pripremamo za ono što je najvažnije - četvrtfinalne mečeve 8. i 14. ili 15. aprila", rekao je Dragan Adžić.

Trener Podgoričanki se osvrnuo na pobjedu u Makedoniji i želju da se četvrti put uzastopno domogne fajnl-fora.

"Nakon utakmice sa Ferencvarošem nije bilo dilema da ovaj sastav može i vrijedi, što se pokazalo u Skoplju. Vjerujem da možemo da se, u najtežem četvrtfinalu dosad, plasiramo na fajnl-for i da ćemo sigurno dati više i bolje se osjećati nego na prošlom završnom turniru. Ali, prvo da zdravi i orni dođemo do četvrtfinala, u kojem će nas čekati ozbiljniji rival od Viborga ili Baja Marea", jasan je 47-godišnji trener.

Budućnost će prvi put nakon 11. aprila 1999. godine, kada je zbog bombardovanja prvi meč polufinala Lige šampiona sa Krimom igrala u Hadžićima (BiH), u elitnom takmičenju biti domaćin van „Morače”.

Hram crnogorskog rukometa je ove sezone bio poluprazan, zbog čega će se meč igrati u dvorani u Donjoj Gorici.

"Kao čovjeku iz sporta, drago mi je da Podgorica ima ovakav kompleks. Mislim da niko od gradova u regionu nema takvo nešto i možda ćemo mi pomoći da to zaživi na pravi način. Vjerujem da će publika napraviti korak više i doći u Donju Goricu da nas odgleda u kompleksu Verde. S druge strane, svi smo naučili na „Moraču”, uglavnom punu, vjerujem da ćemo to dočekati i ove sezone. Ovaj sastav to sigurno zaslužuje", zaključio je Adžić.

ŽRK Budućnost i RSCG u subotu u podne otvaraju fan-šop u šoping molu „Delta city”.

Bonus video: