Elitnim arbitrima najbolje ocjene

Održana su predavanja iz oblasti primjene novih pravila igre, vršene analize specijalnih video situacija, i obavljeno testiranje sudija, kontrolora i delegata
91 pregleda 0 komentar(a)
Rukometne sudije, Foto: Stefan Ivanović
Rukometne sudije, Foto: Stefan Ivanović
Ažurirano: 02.03.2017. 18:25h

U hotelu „Verde“ u Donjoj Gorici je održan redovni zimski seminar Zajednice rukometnih sudija Rukometnog saveza Crne Gore.

Održana su predavanja iz oblasti primjene novih pravila igre, vršene analize specijalnih video situacija, i obavljeno testiranje sudija, kontrolora i delegata.

Test je položio svaki od 51 učesnika seminara, ali je na granici prolaznosti bilo osmoro, koji su upozoreni da ozbiljnije pristupe pripremama za naredni zimski seminar.

Predstavljene su i ocjene koje su arbitri dobili tokom prvog dijela sezone. Najbolje rezultate su imala četiri para iz elitne grupe sudija - Ivan Pavićević/Miloš Ražnatović (84,56), Novica Mitrović/Miljan Vešović (82,54), Bogdan Kaluđerović/Ivan Vujačić (78,55) i Jelena Vujačić/Anđelina Kažanegra (78,50).

​Predavači na seminaru su bili IHF lektor i međunarodni delegat Predrag Pavićević, EHF lektor i međunarodni delegat Nebojša Vujisić, i IHF sudije Miloš Ražnatović i Novica Mitrović.

Bonus video: