Vratićemo se na pravi put

„Žarko bih željela da sa još jednom titulom završim karijeru. To mi je bila želja kada sam odlučila da se ove sezone oprostim od rukometa i ne gubim nadu da ćemo otići na fajnl-for i na njemu napraviti dobar rezultat”, poručila je Novovićeva
68 pregleda 5 komentar(a)
Biljana Pavićević, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Biljana Pavićević, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Ažurirano: 25.02.2017. 12:46h

Ono što se nije dogodilo bezmalo četiri godine, desilo se dva puta u 14 dana - rukometašice Budućnosti su potopljene u „Morači” u duelima sa Vardarom (28:31) i Ferencvarošem (25:33). Poslije šokantnog poraza od Mađarica, „plave” su imale dovoljno „lufta” da se pogledaju u ogledalo, da shvate gdje su griješile i da konačno počnu da igraju kako mogu.

Da li su uspjele u tome, znaće se sjutra veče, kada kreću po prvu osvetu - tim Dragana Adžića u Skoplju gostuje jedinoj neporaženoj ekipi u Ligi šampiona ove sezone.

„Nismo našle rješenje za problem viđen na utakmici sa Ferencvarošem, ali smo to ostavile sa strane, jer želimo da ponovimo ritam koji smo imale na nekim utakmicama ove sezone, kao i prethodnih. Primjetno je da od poraza od Ferencvaroša bolje treniramo, da imamo veću energiju i više samopouzdanja. Mislim da ćemo se vratiti na pravi put”, ubijeđena je Biljana Novović.

Iskusno lijevo krilo smatra da je najveći problem prije 13 dana bio u pristupu i poručuje da Budućnost i dalje ima kvalitet da pobjeđuje najjače rivale.

„Ako sve odigramo na najvišem nivou, znam da nema protivnika koji može da nas pobijedi. To stvarno mislim. To se nije desilo na nekoliko posljednjih utakmica. Ne znamo šta je razlog, ali smo pošle svaka od svog izdanja i želimo da pronađemo energiju, nešto što nas podiže i motiviše. Već od meča sa Vardarom želimo da dokažemo da je to bio loš period, koji smo ostavile iza nas”.

Možete li da pobijedite u Skoplju?

„Mislim da možemo. Sigurno će biti teško, jer imamo problema sa povredama i zdravljem nekih igračica, ali ako budemo na našem nivou možemo da se revanširamo. Vardar je opasan i ozbiljan, naročito sada, jer dugo nije izgubio, a igračice će biti i motivisane i pune samopouzdanja nakon pobjede nad nama u ‘Morači’”.

Jedan segment igre je posebno loš, a na njemu je godinama počivala snaga Budućnosti - odbrana.

„Odbrana nas je uvijek krasila, a ove sezone je igramo najslabije otkada pamtim. Moramo da se vratimo našoj staroj igri, da budemo agresivnije, borbenije i čvršće, jer se „punimo” energijom kada igramo dobru odbranu. Nadam se da će ta gruba, jaka igra početi da se vraća već od naredne utakmice, i da ćemo dati lake golove iz kontri, što motiviše i diže svaku ekipu - zaključila je Novovićeva.

U autobusu kojim su „plave” danas otputovale u Makedoniju nije bilo golmanke Darli Zokebi de Paule, koja će se zbog povrede koljena odmarati bar do četvrtfinala. Od ranije su povrijeđene i kapitenka Milena Raičević i Suzana Lazović, a prethodnih dana su temperaturu imale Marta Batinović i Đurđina Malović, ali će ipak biti sa ekipom u Skoplju.

Ne gubim nadu da ću se oprostiti titulom

Biljana Novović je odlučila da na kraju sezone završi karijeru. Imala je nekoliko ponuda da ode u inostranstvo, ali nekadašnja kapitenka kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore, kao i juniorske selekcije Crne Gore, smatra da je vrijeme da se oprosti. I samo ima jedan cilj - da u „Laslo Pap areni” u Budimpešti 7. maja drugi put u karijeri postane klupska prvakinja Evrope, baš kao i prije dvije godine.

„Na svakom treningu ‘grizem’ i dajem 100 odsto, a jedva čekam svaku utakmicu. Žarko bih željela da sa još jednom titulom završim karijeru. To mi je bila želja kada sam odlučila da se ove sezone oprostim od rukometa i ne gubim nadu da ćemo otići na fajnl-for i na njemu napraviti dobar rezultat”, poručila je djevojka nekada poznata pod prezimenom Pavićević, koja je bila članica zlatne generacije „lavica” iz Beograda 2012.

Bonus video: