Adžić ostaje trener, igračice bez kazni

„Ja nisam podnio ostavku, klub me nije smijenio. Imali smo razgovore sa igračicama, radićemo zajedno da izađemo iz ovoga do kraja sezone”, rekao je Adžić sinoć oko 20.30 za „Vijesti”
106 pregleda 9 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.02.2017. 10:04h

Poslije bure, zatišje - Dragan Adžić ostaje trener Budućnosti, a nijedna od rukometašica neće biti kažnjena nakon sramnog poraza od Ferencvaroša u „Morači” (25:33).

Čovjek koji je već sedam godina trener najvećeg crnogorskog kluba je dobio povjerenje uprave da nastavi rad, pokuša da do kraja sezone izvadi situaciju i napadne treću titulu prvaka Evrope.

„Sad smo završili sastanke koji su trajali cijeli dan. Ja nisam podnio ostavku, klub me nije smijenio. Imali smo razgovore sa igračicama, radićemo zajedno da izađemo iz ovoga do kraja sezone”, rekao je Adžić sinoć oko 20.30 za „Vijesti”.

Hoće li igračice biti kažnjene?

„Zasada neće, jer ni klub nije za to. Neće ni s moje strane”.

Šta kažu rukometašice, šta je razlog onakvog izdanja?

„Još ne mogu da lociraju problem. Treniraju puno bolje nego što igraju cijele sezone, radićemo narednih dana da vidimo u čemu je problem. I to više individualno, nego kolektivno, da nađemo pravi razlog za svaku od njih zašto nije na maksimumu”.

Zamjeraju li one Vama nešto?

„Tek ću imati individualne razgovore sa njima, pa ću da vidim tačno šta misle. Mene taj negativni osjećaj interesuje, ja sam tu da uradim sve da one budu bolje, ali i one moraju da daju maksimum i cijene i poštuju klub gdje su čuvane i njegovane do kraja”.

Da li ste razmišljali o ostavci?

„Ja sam odgovoran za ovo i taj stav sam zauzeo pred upravom, ali je zajedničko razmišljanje da je u ovom momentu najbolje da idemo do kraja i da ovo u šta smo ušli zajedno i završimo. Procjena je da je to najbolje za klub, a ja sam tu da to ispoštujem i učinim sve da budemo bolji. Ne bježim, naravno, od svoje odgovornosti”.

Može li ovaj poraz biti prekretnica?

„Vjerujem da može. Na narednom treningu ćemo biti jači za Đurđinu Malović i Suzanu Lazović, vjerujem da će i konkurentnost biti bolja. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za četvrtfinale, skoro dva mjeseca, jer ćemo moći dfa podignemo formu kroz utakmice u Ligi šampiona i četiri do šest mečeva u Regionalnoj ligi. Mislim da nam baš to i dali da bismo se do kraja „pronašli” i da budemo konkurentni u aprilu”, zaključio je Adžić.

Bošković: Problema ima, ali smo ih uvijek držali za sebe

Predsjednik Budućnosti Predrag Bošković je za „Vijesti“ rekao da vjeruje da će se ekipa domoći fajnl-fora i priznao da su problemi očigledni.

„Održali smo sastanak stručni štab, igračice i ja, kazali svoje viđenje situacije i šta su problemi. Očigledno je da neke stvari nisu samo igračke i da postoje problemi, ali smo to uvijek držali za sebe i nismo iznosili u javnost, pa nećemo ni sada. Nastavljamo, i dalje vjerujemo u ovu ekipu, vjerujem da se možemo dočepati fajnl-fora. Sve je nama”, rekao je Bošković.

Da li Vam je Adžić nudio ostavku?

„Jeste, naravno, ali je nisam prihvatio”.

Bonus video: