Adžić: Razgovaraću sa ljudima koji su me postavili, svemu sam naredan

„Najvažnije je da ovaj klub ostane onakav kakav je, a to ne može sa ovakvom igrom i odnosom kakav je sada bio”, rekao je Adžić
89 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.02.2017. 20:54h

Dragan Adžić je poslije najtežeg poraza u karijeri, makar u ulozi trenera Budućnosti (25:33 od Ferencvaroša), najavio i mogućnost da podnese ostavku.

„Trenerska sudbina mi je da sam svjedok najboljih partija Budućnosti, a ne pamtim slabiju od ove. Za to sam najodgovorniji ja, kao i uvijek. Izdanje iz prvog poluvremena niko nije očekivao, stručni štab je uradio sve da se pripremimo za Ferencvaroš kao za svaki meč već godinama, ali je očigledno da nismo uspjeli. Vinovnik za to se zna, to sam ja. Nemam šta drugo da kažem. Pozitivno je i očekivano, s obzirom na to kako treniraju, da su mlade igračice odlično odigrale drugo poluvrijeme protiv fenomenalne ekipe FTC-a. Imamo sedmicu pauze, pa ćemo u narednim danima vidjeti šta, kako i s kim dalje”, rekao je Adžić na pres konferenciji.

Da li to najavljujete ostavku?

„U narednih nekoliko dana ću razgovarati sa ljudima koji su me postavili, nisam ja sam sebe postavio. Ovdje sam 17 godina, svemu sam naredan. Sve što će biti dobro, to ćemo napraviti, kao i uvijek. Prvo ja, pa svi ostali. Najvažnije je da ovaj klub ostane onakav kakav je, a to je najbolja ekipa po rezultatima u posljednjih nekoliko godina. Ali, to ne može sa ovakvom igrom i odnosom kakav je sada bio. Srećom, ima vremena, pa ćemo razgovarati”.

U drugom poluvremenu na terenu nije bilo Kristine Neagu, Dragane Cvijić i Neli Irman. Da li je to bilo po kazni ili ste se pomirili sa porazom, pa dali šansu mlađima?

„Prije meča sam im ukazao šta očekujem od njih. One to nisu ispunile, zato nisu igrale u nastavku. Da je bila tu Đurđina Malović, i ona bi sigurno dobila šansu na poziciji desnog beka”.

Prvi i jedini šut sa krila u prvom poluvremenu je upućen u 28. minutu, i to iz gotovo nemoguće situacije. Šta je razlog toga?

„Problem je bio u 19 primljenih golova. Nakon takve igre u odbrani, ne postoji napad koji to može da nadomjesti. U drugom poluvremenu smo dali više golova, razigravali i imali šuteve sa krila. Po mom shvatanju, moja je greška kada lopta ne ide na krilo”.

Odbrana je ove sezone često bila loša, ali se čini da je sada bila najgora, zar ne?

„Ne pamtim kada je Budućnost primila 19 golova za poluvrijeme. FTC je bio fantastičan, to smo i najavljivali, ali mislim da je prvo poluvrijeme posljedica naše loše igre, a ne sjajnog izdanja protivnika”.

Je li vas protivnik iznenadio nečim?

„Sami sebe smo iznenadili. Ferencvaroš je sve radio kao što to čini godinama, neke stvari i decenijama. Svaka čast njima, a nama na obraz, prije svega meni. Svako svoj nosi, a ja sebe smatram najodgovornijim”.

Kada kažete da Ferencvaroš radi neke stvari isto godinama, zar ne smatrate da je problem što i vi to radite, pa ste možda i pročitani?

„Moguće. I to je do mene”, zaključio je Adžić.

Bonus video: