Budućnost potopila najmlađi tim u eliti

Budućnost je u Astrahanu nastupila bez Milene Raičević, Suzane Lazović i Đurđine Malović, a u igru, iako je bila na klupi, nije ulazila Biljana Novović. U nastavku nije bilo ni Dragane Cvijić, koja se povrijedila u 26. minutu
107 pregleda 3 komentar(a)
Neli Irman, Foto: Ehfcl.com
Neli Irman, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 04.02.2017. 14:40h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Astrahan - Poslije poraza od Vardara, i to usred „Morače”, rukometašicama Budućnosti je brzo bila neophodna ubjedljiva pobjeda, da se ne uvuče crv sumnje u ekipu.

Kao poručen je došao duel sa Astrahanočkom, koji su „plave” odigrale gotovo savršeno i prošetale se kroz grad na Volgi, gdje su se ove sezone namučili i Vardar i Ferencvaroš.

Na kraju je bilo 34:21, a moglo je da bude i ubjedljivije, jer je devet i po minuta prije kraja bilo 32:16.

Ubjedljivo najmlađa ekipa u Ligi šampiona, u kojoj igraju četiri maloljetne djevojke, te tri 18-godišnjakinje, nije mogla da izdrži jak tempo koji su Podgoričanke nametnule od starta.

Po tri gola Kristine Neagu i Neli Irman su bila dovoljna za plus tri već na početku 9. minuta, da bi na njegovom isteku pogodila i Kinga Ahruk za 7:3.

Da nije bilo nekoliko promašenih zicera, razlika je mogla da bude i veća, ali je konstatno rasla do plus šest u 25. minutu, kada je Katarina Bulatović za 18 sekundi dala dva gola za 15:9.

Ti pogoci su potpuno razoružali mlade Ruskinje, pa je Budućnost do poluvremena riješila sve dileme. Ljevoruka bombarderka je još dva puta zatresla mrežu i pokazala da je preboljela loše izdanje protiv makedonskog šampiona, a sa sedmerca je bila sigurna i Neagu za nedostižnih 18:9.

Da igra u uvodnih pola sata ne dobije epitet savršene „krivci” su stative i nekoliko promašenih zicera, ali je sve to ispravljeno sjajnom igrom u odbrani, kojom je komandovala raspoložena Marta Batinović.

Trend dvostruko više postignutih golova od rivala, Budućnost je nastavila i nakon odmora, pa je bilo 20:10 i 24:12, da bi pri rezultatu 25:13 u 42. minutu bilo dosuđeno nešto što su mnogi prvi put vidjeli - plavi karton.

Najbolja igračica Astrahanočke, 18-godišnja Karina Sabirova, grubo je faulirala Neagu, pa su joj Španci Marin i Garsija prvo pokazali crveni, a zatim i plavi karton. Zbog toga su izvještaju utakmice pisali izjavu o incidentu, na osnovu koje će o kazni odlučivati Disciplinska komisija EHF-a.

To je omogućilo Podgoričankama da steknu ogromnih plus 16 (29:13), a Adžiću da prikaže budućnost Budućnosti - šansu su dobile Matea Pletikosić i Vanesa Agović i u postavi se priključile Dijani Ujkić, Itani Grbić, Emi Ramusović i Đurđini Jauković, koja je ubrzo ustupila mjesto Sanji Premović. Rezultat jeste trpio, ali ne previše...

Najtrofejniji crnogorski klub za sedam dana igra u „Morači” sa Ferencvarošem, što će biti ključni meč u borbi za 2. mjesto u grupi 1.

Astrahanočka - Budućnost 21:34 (9:18)

Astrahan - Sportski kompleks „Zvezdnij”. Gledalaca: 1.500. Sudije: Marin i Garsija (Španija). Sedmerci: Astrahanočka 7 (5), Budućnost 5 (5). Isključenja: Astrahanočka 8 minuta. Plavi karton: Sabirova (Astrahanočka) u 42. minutu.

Astrahanočka: Rjabceva (pet odbrana), Vaganova (šest odbrana), TRUSOVA (četiri odbrane), SISENOVA 1, POSTNOVA 1, Račiteljeva 1, Sarokina 2, Ivanova, SABIROVA 7 (3), Šapošnjikova 1 (1), LEVŠA 1, Taženova 3 (1), KREMNJEVA, Šičkina, Zelenkova 2, KOŽOKAR 2.

Budućnost: Zokebi De Paula (devet odbrana i sedmerac), BATINOVIĆ (10 odbrana), Ujkić 1, NEAGU 8 (3), Jauković 3 (2), Pletikosić 1, Agović 1, CVIJIĆ, IRMAN 5, Premović, BULATOVIĆ 7, Pavićević, Ramusović 2, Novović, AHRUK 4, GRBIĆ 2.

Bonus video: