U "Morači" će večeras biti jasno ko ima kvalitet da napadne titulu

Kakav povratak rukometa u „Moraču” - u derbiju 1. kola glavne faze Lige šampiona, Budućnost će večeras (19.30) udariti na Vardar, klub koji je blistao u prvoj rundi i pokazao da ambicije da postane 26. prvak Evrope imaju realno pokriće
61 pregleda 2 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Filip Roganović
Katarina Bulatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.01.2017. 09:00h

Kakav povratak rukometa u „Moraču” - u derbiju 1. kola glavne faze Lige šampiona, Budućnost će večeras (19.30) udariti na Vardar, klub koji je blistao u prvoj rundi i pokazao da ambicije da postane 26. prvak Evrope imaju realno pokriće.

Obračuni prvaka Crne Gore i Makedonije su posljednjih sezona konstanta. Sva tri puta su se sudarili na fajnl-foru u Budimpešti, gdje su Podgoričanke slavile u polufinalima 2014. i 2015. godine, a izgubile lani u meču za 3. mjesto. U grupnoj fazi su „plave” upisale dvije pobjede, remi i poraz, ali dobar skor u prošlosti ne mora ništa da znači, jer je Vardar jači nego ikad, a Budućnost nije jaka kao u prethodne tri sezone. Ko pobijedi u ovom meču, pokazaće da može da ide do samog kraja, do titule...

"Već na početku jedan od najboljih rivala i najozbiljnija ekipa za osvajanje Lige šampiona. Suvišno je pričati o Vardaru, o igračicama tog sastava, ali vjerujem da ćemo utakmicu dočekati zdrave i raspoložene. Nismo kompletne, ali uz pomoć sa tribina možemo do prve pobjede u nastavku Lige šampiona ", poručila je Katarina Bulatović.

Dva tima su se sastala i prije 15 dana u Regionalnoj ligi, kada su Podgoričanke u dvorani „Verde” slavile sa 30:29. Taj meč, međutim, nije pravi reper za večerašnji obračun, jer su sada ulog i motivacija znatno veći.

"Ovo je Liga šampiona, adrenalin će biti puno veći. Uzgred, Vardar prije naše utakmice u Regionalnoj ligi nije puno ni trenirao, tako da to nije bilo njegovo najbolje izdanje. Ali, dobro znamo kako je igrao u prvoj fazi i kako je samljeo gotovo sve protivnike. Biće težak, uzbudljiv meč i sigurno se niko neće štedjeti, jer ovi bodovi puno znače".

Budućnost nije blistala u prvoj fazi, a doživjela je i neočekivan poraz od Meca, zbog kojeg je u glavnu rundu prenijela šest bodova. Ljevoruka bombarderka obećava bolja izdanja.

"Sigurna sam da ćemo pružati bolje partije nego u prvoj fazi. To se već vidi na treninzima, a i na mečevima Regionalne lige je bilo primjeto da ova ekipa može puno više. Vjerujem da ćemo to dokazati na utakmicama koje dolaze", zaključila je Bulatovićeva.

Dijana Ujkić igra prvu sezonu u Ligi šampiona, a večeras će, ako joj Dragan Adžić da šansu u konkurenciji Neli Irman, imati veoma težak izazov - direktna konkuretkinja biće joj jedno od najboljih lijevih krila svijeta, Norvežanka Kamila Herem.

"Jedva čekamo utakmicu. Dobro smo se spremile, a moramo da budemo fokusirane od početka do kraja. Vardar je jači nego prošle sezone, ima jake obje postave i biće nezgodan rival. Pozvala bih što više navijača da nas podrže i da zajedno proslavimo pobjedu", poručilo je 20-godišnje desno krilo.

Glavnu fazu i četvrtfinale Lige šampiona će preskočiti kapitenka Milena Raičević zbog operacije Ahilove tetive, zbog dugotrajnih problema sa povišenom temperaturom prvih nekoliko mečeva neće biti ni Biljane Novović, a prije nekoliko dana je na treningu skočni zglob povrijedila i Đurđina Malović.

Dejvis: Spremni smo za prvu pobjedu u Podgorici

Vardar je dva puta u Ligi šampiona gostovao u Podgorici i oba puta ubjedljivo izgubio - 17. januara prošle godine je bilo 31:19, a 19. oktobra 2014. 23:17. David Dejvis, koji je u oktobru naslijedio Indiru Kastratović, vjeruje da je vrijeme za prvi trijumf u „Morači”.

"Vjerujem u pobjedu, 100 odsto. Ekipa je spremna za to. Treniramo nekoliko sedmica i već se vidi pomak u formi, zbog čega vjerujem da možemo da slavimo u Podgorici. Dobro je da imamo iskustvo iz prethodnih sezona, jer djevojke znaju kako se igra ovaj derbi. Ali, Budućnost ima dobre igračice, igraju dobro i individualno i kolektivno, a trener je temeljan, korektan i zna da napravi dobru analizu. Najjače oružje im je odbrana, a igraju brzo, sa mnogo kontri i polukontri i imaju odlične golmanke", istakao je bivši španski reprezentativac, koji je u finišu prošle sezone zajedno sa Kastratovićevom vodio Vardar.

Bonus video: