Bulatović: Biće teško, niko se neće štedjeti za bodove koji puno znače

Budućnost i Vardar odigraće u nedjelju u Podgorici utakmicu prvog kola Glavne runde Lige šampiona.
54 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bulatović ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Katarina Bulatović ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.01.2017. 12:59h

Vardar ima kvalitetan tim i važi za jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona, ali će Budućnost i pored problema sa povredama sve uraditi da pobijedi, kazala je desni bek podgoričkog tima, Katarina Bulatović.

Budućnost i Vardar odigraće u nedjelju u Podgorici utakmicu prvog kola Glavne runde Lige šampiona.

Ona je kazala da će Budućnost biti oslabljena neigranjem Milene Raičević, Đurđine Malović i Biljane Novović, navodeći da vjeruje da će utakmicu dočekati spremne i u dobrom rasploženju.

"Vardar je jedan od najozbiljih kandidata za osvajanje titule Lige šampiona. Suvišno je govoriti o sastavu i kvalitetu igračica koje nose dres tog tima. Vjerujem da ćemo utakmicu dočekati u dobrom raspoloženju i da i pored izostanka povrijeđenih igračica možemo doći do prvih bodova u nastavku Lige šampiona“, rekla je Bulatović na konferenciji za novinare.

Ona smatra da izdanje skopskog tima u Regionalnoj ligi nije bilo prava slika njegovog kvaliteta.

"Znamo kako su odigrali prvu fazu Lige šampiona i kako su pobjeđivali sve protivnike. Biće težak meč, u kojem se niko neće štedjeti za bodove koji puno znače", kazala je Bulatović.

Ona je naglasila da Budućnost može više nego u prvoj fazi i da će to pokazato u utakmicama koje slijede.

Talentovano desno krilo, Dijana Ujkić, kazala da Budućnost ukoliko želi pobjedu mora svih 60 minuta biti fokusirana na meč.

"Jedva čekamo utakmicu. Dobro smo se spremali za njih. Moramo biti fokusirani i koncentrisani svih 60 minuta", rekla je Ujkić.

Vardar je grupnu fazu takmičenja završio bez poraza, sa pet pobjeda i remijem.

Isti broj pobjeda ima i Budućnost, ali i jedan poraz.

U međusobnom duelu Regionalne lige Budućnost je sredinom januara pred svojim navijačima slavila 30:29 (16:16).

Budućnost i Vardar osmi put sastaće se sjutra u Ligi šampiona.

Vardar je dobio dvije utakmice, jedna je završena neriješeno, dok je u četiri slavila Budućnost.

Prije nego što su skupljena sredstva za liječenje Selene Mandić, Ženski rukometni klub Budućnost se priključio akciji pomoći trogodišnjoj djevojčici, kojoj je dijagnostifikovan neuroblastom, težak oblik kancera.

I pored činjenice da je potrebnih 200.000 eura obezbijeđeno, kutije za pomoć biće postavljene na glavnim ulazima i u VIP loži SC „Morača” prije i tokom meča sa Vardarom, a prikupljena sredstva će biti prebačena u fond za drugu oboljelu djecu.

Uzgred, na poluvremenu utakmice biće prezentovan šestočlani tim Specijalne olimpijade Crne Gore, koji će učestvovati na Zimskim igrama specijalne olimpijade u Austriji.

Nedjeljni duel u dvorani "Morača" počeće u 19.30 sati.

Bonus video: