Babić: Moramo da se saberemo i uzmemo medalju

Hrvatska će se večeras od 20.45 sati za bronzu boriti protiv Slovenije.
56 pregleda 0 komentar(a)
Željko Babić, Foto: Reuters
Željko Babić, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2017. 12:40h

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić rekao je da njegova ekipa mora da se sabere poslije poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva od Norveške i da se iz Francuske vrati sa medaljom.

"Nema tu velike filozofije, došli smo blizu, imali sedmerac u posljednjoj sekundi, ali nismo pogodili. Igrali smo na svom maksimumu cijelu utakmicu, borili smo se i jako sam ponosan na svoje momke, ali smo nesrećno izgubili", rekao je Babić, prenosi Hina.

Rukometna reprezentacija Hrvatske izgubila je sinoć u Parizu od Norveške u polufinalu Svjetskog prvenstva poslije produžetka sa 28:25.

Hrvatska je imala šansu da pobijedi, ali je Zlatko Horvat u posljednjoj sekundi regularnog dijela promašio sedmerac za pobjedu. "Vatreni" su u prvom produžetku vodili sa dva gola razlike, ali je Norveška izjednačila i u drugom preokrenula rezultat.

"Moramo da se saberemo i da probamo da osvojimo bronzu koja bi nam puno značila. Biće teško, Slovenija je imala dan odmora više, ali ponavljam, pokušaćemo sve da osvojimo tu medalju", kazao je Babić.

Norvežani će sjutra u finalu igrati protiv domaćina i branioca titule Francuske, dok će se Hrvatska večeras od 20.45 sati za bronzu boriti protiv Slovenije.

"Tužan sam i nemam riječi, ali sam ujedno i ponosan na borbu koju smo pokazali, stvarno smo otišli krvavih koljena s terena. To je sport, nekad pogodiš, nekad ne... Horvat je naša mala mašina, odigrao je turnir fenomenalno, ali eto, Bog ga nije nagradio. Daćemo sve do sebe da iz Francuske odemo s bronzom", kazao je rukometaš Hrvatske Domagoj Duvnjak.

Bonus video: