Dan za šokove - Mađarska izbacila Dansku, Katar rastužio Njemačku

Frapantno djeluje podatak da Danci nijednom nisu vodili, a samo su u šest navrata stizali do izjednjačenja, posljednji put četiri minuta i 20 sekundi prije kraja, kada je Magnus Landin pogodio za 24:24
74 pregleda 0 komentar(a)
Gabor Ančin, Foto: Www.francehandball2017.com
Gabor Ančin, Foto: Www.francehandball2017.com
Ažurirano: 22.01.2017. 21:32h

Današnji dan je očito stvoren za šokantne rezultate - nakon što su na Australian openu ispali prvi nosioci u obje konkurencije, Endi Marej i Andželik Kerber, dvije ogromne senzacije su se dogodile i u rukometu, jer su Danska i Njemačka ispale u osmini finala Svjetskog prvenstva!

Njemci su u reprizi četvrtfinala prethodnog Svjetskog prvenstva poraženi od Katara sa 21:20.

Evropski prvak je vodio od starta, a činilo se da je sve gotovo u 46. minutu, kada su izabranici Dagura Sigurđsona poveli 17:13.

Ali, tim najtrofejnijeg trenera svih vremena, Valera Rivere, izjednačio je na 17:17, da bi Holger Glandorf četiri minuta i 38 sekundi prije kraja donio Njemcima plus dva (20:18).

Tada je na scenu stupio Kubanac sa katarskim pasošem, Rafael Kapote, i sa tri gola donio prvu prednost selekciji sa Bliskog istoka.

I to joj je bilo dovoljno za trijumf, jer je posljednji šut Njemaca blokiran...

S druge strane, skalp olimpijskom šampionu Danskoj je uzela Mađarska, koja je priredila čudo i slavila sa 27:25.

Povratak Lasla Nađa nakon povrede kao da je dao krila izabranicima Ćavija Sabatea, koji su odigrali ubjedljivo najbolji meč na šampionatu i vodili sve vrijeme.

Frapantno djeluje podatak da Danci nijednom nisu vodili, a samo su u šest navrata stizali do izjednjačenja, posljednji put četiri minuta i 20 sekundi prije kraja, kada je Magnus Landin pogodio za 24:24.

Mađari su uzvratili preko Žolta Baloga, da bi Gabor Časar na isteku 59. minuta pokupio loptu nakon svog promašaja i zatresao mrežu Niklasa Landina za 26:24.

Mikel Hansen je 35 sekundi prije kraja smanjio na 26:25, pa su Danci morali da pokušaju da presingom dođu do lopte. Nisu uspjeli, Časar je ostao sam i lagano postavio konačnih 27:25.

Najefikasniji je bio Mate Lekai sa šest golova, a po četiri su dali Balog, Iman Žamali i Adam Juhas, a fenomenalan je bio i Roland Mikler sa 15 odbrana.

Kod Danaca su odskočili Mikel Hansen sa osam i Lase Svan-Hansen sa šest pogodaka.

U drugom meču u istom terminu nije bilo nikakvih dilema - Švedska, koja je izgubila od Danske u grupi, razbila je Bjelorusiju sa 41:22. Tim iz ex-SSSR je, zanimljivo, savladao Mađarsku u posljednjem meču grupne faze i poslao ju je na Dance...

Džim Gotfridson je predvodio selekciju "tri krune" sa osam golova, jednim više od Niklasa Ekberga, a golmani su nakupili 19 odbrana - Andreas Palička 11, a Mikael Apelgren osam.

Kod Bjelorusa je jedini raspoložen za igru bio Artjom Karalek sa sedam pogodaka.

Mađari će u četvrtfinalu igrati sa Norveškom, dok je Švedska izaći na megdan Francuskoj.

Posljednju vizu za četvrtfinale je ugrabila Hrvatska, koja je savladala Egipat (21:19) i izborila duel sa Španijom.

Na šampionatu je sjutra slobodan dan, a svi mečevi četvrtfinala su zakazani za utorak.

Rezultati osmine finala

Mađarska - Danska 27:25 (13:12)

Bjelorusija - Švedska 22:41 (11:24)

Njemačka - Katar 20:21 (10:9)

Hrvatska - Egipat 21:19 (13:7)

Subota

Norveška - Makedonija 34:24

Francuska - Island 31:25

Brazil - Španija 27:28

Rusija - Slovenija 26:32

Bonus video: