EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE

Klikovac: Digle smo se kad je bilo najteže, ali ne zaboravljam Rusiju

„Još ne mogu da se oporavim od poraza od Rusije, ali ne možemo da vratimo vrijeme. Koncentrisane smo na utakmice u ovoj grupi, da damo maksimum i da ostvarimo što više pobjeda“, naglašava desni bek „lavica“
110 pregleda 1 komentar(a)
Alison Pino i Andrea Klikovac, Foto: Beta/AP
Alison Pino i Andrea Klikovac, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.12.2018. 20:18h

Na startu glavne faze u Nantu, rukometašice Crne Gore su savladale Švedsku istovjetnim rezultatom kao 25. novembra na prijateljskoj utakmici u Geteborgu (30:28).

Konačni rezultat, međutim, ne govori koliko su „lavice“ lako slomile otpor Šveđanki, jer su u više navrata imale sedam golova prednosti, posljednji put sedam minuta prije kraja (28:21).

„Pokazale smo da možemo da se izdignemo i kada je najteže. Odigrale smo dobru utakmicu, iako je opet bilo uspona i padova, ali smo pobijedile, što je najvažnije“, rekla je Andrea Klikovac.

Desni bek Crne Gore priznaje da joj je teško što je naš nacionalni tim stigao na zapad Francuske bez bodova, samim tim i sa samo teoretskim šansama za polufinale.

„Još ne mogu da se oporavim od poraza od Rusije, ali ne možemo da vratimo vrijeme. Koncentrisane smo na utakmice u ovoj grupi, da damo maksimum i da ostvarimo što više pobjeda“.

Ukoliko bi dobila dva slejdeća meča, Crna Gora bi sigurno bila treća u grupi i u Parizu se 14. decembra borila za 5. mjesto na EP.

„Kao i uvijek, razmišljamo samo o sljedećem protivniku. Iskoristićemo tri dana pauze da se što bolje spremimo za Srbiju i da se odmorimo. Nema velikih tajni između nas, odlično se poznajemo, sa mnogo njih smo igrale u klubovima. Nadam se da ćemo upisati nove bodove“, istakla je Klikovac.

Igračica mađarskog Kišvardaija je dala prvi gol na Evropskom prvenstvu i bila odlična u odbrani, čime je pokazala da može da pomogne. Možda bi bilo bolje da je igrala i protiv Rusije...

„Na treneru je kada će i kome da pruži šansu, važno je da ja svaku koja mi se ukaže iskoristim na pravi način. Bitno mi je da znam da mi selektor vjeruje, ali se u njegove odluke ne miješam“.