Budućnost bolja i od Podravke

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Đurđina Jauković sa 11, Katarina Bulatović postigla je šest, a gol manje Itana Grbić
2 komentar(a)
Ivona Pavićević, Foto: Dejan Starčević (ŽRK Budućnost)
Ivona Pavićević, Foto: Dejan Starčević (ŽRK Budućnost)
Ažurirano: 15.01.2017. 19:35h

Poslije prvog od četiri turnira ponovo formirane Regionalne lige za rukometašice, na vrhu je usamljena Budućnost. Nakon trijumfa nad Vardarom u derbiju, Podgoričanke su večeras lagano odradile posao protiv Podravke (36:29).

Hrvatski šampion, koji je u 1. kolu iskoristio što je trener Krima Uroš Bregar odmarao najbolje igračice i slavio sa 30:21, dobro se držao u prvom poluvremenu.

„Plave” su konstantno vodile, a u 26. minutu su prvi put stigle do četiri razlike (17:13). Tada je golmanka tima iz Koprivnice, Simona Hajduk, odbranila tri vezana šuta i omogućila svom timu da na odmor ode sa minimalnim minusom (17:16).

U nastavku je do izražaja došla klasa Podgoričanki, a razgoropadila se i Đurđina Jauković i sa 11 golova nagovijestila da bi mogla da bude jako oružje u Ligi šampiona.

Kao i protiv Vardara, njena imenjakinja Malović je igrala na desnom krilu, a na toj poziciji je šansu dobila i Sanja Premović i na debiju za prvi tim dala gol.

Sa tribina su meč gledala ostala dva desna krila, Neli Irman i Dijana Ujkić, kao i povrijeđena golmanka Darli Zokebi de Paula, dok u igri nisu ulazile Kinga Ahruk, Suzana Lazović i Vanesa Agović.

Od 40. minuta je između stativa bila 16-godišnja Anastasija Babović, koja je potvrdila potencijal da dva odbranjena šuta i jednim zaustavljenim sedmercem.

„Nismo odigrale odbranu na nivou na kojem moramo. Ne bih rekla da smo potcijenile Podravku, jer to nikada ne radimo, ali je jasno da moramo bolje. Primile smo mnogo više golova nego što smo očekivale. S druge strane, u napadu smo iz dana u dan sve bolje. Bolje sarađujemo, komuniciramo i sigurna sam da ćemo 29. januara, na startu glavne faze, biti prave”, poručila je Ema Ramusović.

U prvoj utakmici 2. kola, Vardar je savladao Krim sa 38:29. Drugi turnir Regionalne lige igra se krajem marta u Koprivnici.

Budućnost - Podravka 36:29 (17:16)

Podgorica - Dvorana „Verde”. Gledalaca: 300. Sudije: Mrvica i Jurinović (Hrvatska). Isključenja: Budućnost 2, Podravka 8 minuta. Sedmerci: Budućnost 3 (3), Podravka 7 (6).

Budućnost: Babović (dvije odbrane i sedmerac), Batinović (pet odbrana), Neagu 4, Jauković 11 (1), Pletikosić 2, Agović, Cvijić 3, Malović, Premović 1, Bulatović 6 (2), Pavićević 2, Ramusović 2, Ahruk, Lazović, Grbić 5.

Podravka: Jukić (jedna odbrana), Hajduk (10 odbrana), Dežić, Karlovčan 3, Popović, Krsnik 2, Milošević 7 (2), Nemaškalo, Mrđen 1, Franušić, Vidak 7 (4), Pavlović 2, Gugić 1, Debelić 6.

Bonus video: