Pobjeda u uvertiri velikog obračuna

Petnaest dana prije okršaja sa Vardarom u Ligi šampiona u „Morači”, rukometašice Budućnosti su savladale skopski tim sa 30:29
62 pregleda 2 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Luka Zeković
Kristina Neagu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.01.2017. 19:29h

Petnaest dana pred obračun u Ligi šampiona, rukometašice Budućnosti i Vardara su imale uvertiru u Regionalnoj ligi. Nakon 60 minuta „klackalice”, bodovi su ostali u Podgorici, jer su „plave” slavile sa 30:29.

Dragan Adžić nije mogao da računa na Biljanu Novović i Darli Zokebi de Paulu, baš kao ni na kapitenku Milenu Raičević, koja će pauzirati bar do aprila.

Njegov kolega s druge strane, David Dejvis, dosta je rotirao i isprobao sve igračice, koje nakon pauze tek sedmicu rade zajedno.

U takvoj situaciji, a i bez tenzije i važnosti meča kakvi su obračuni u Ligi šampiona, teško je reći ko će biti favorit 29. januara u „Morači”, jer su oba tima bila daleko od maksimuma...

"Zadovoljan sam, jer ćemo do fajnl-fora, ako odemo, imati osam utakmica u Regionalnoj ligi, što je neprocjenjivo. Vardar je sjajan, jedina je neporažena ekipa u Ligi šampiona i čeka nas još teži meč 29. januara. Dali smo maksimum da ovom ekipom, a probali smo neke stvari, koje ćemo drugačije igrati u Ligi šampiona. Veliki broj golova smo primili i moramo da spustimo Vardar za bar pet ili šest pogodaka da bismo ga pobijedili u Ligi šampiona", istakao je Adžić.

Najneobaveznija igra sa obje strane je bila u uvodnim minutima, kada su se golovi ređali kao na traci, iako su Marta Batinović i Amandin Lejno bile odlične između stativa.

Vardar je uglavnom vodio, ali je prvi put do plus dva stigao u 29. minutu (16:14). Podgoričanke su do odmora izjednačile, a onda u 36. minutu stekle plus tri (21:18).

Kada su u 51. minutu, nakon golova Suzane Lazović i Đurđine Malović iz kontri došle do rekordnih četiri razlike (27:23), činilo se da je pobjednik riješen.

Ipak, poslije Dejvisovog tajm-auta je Vardar dao tri gola za 79 sekundi i vratio neizvjesnost, ali do kraja nije mogao da izjednači.

"Zadovoljna sam kako smo odigrale. Tek smo sedmicu zajedno, a odradićemo još dvije do početka Lige šampiona i bićemo mnogo bolje. Na toj utakmici očekujem mnogo veću tenziju i adrenalin. Dobro se poznajemo, tri godine igramo jedne protiv drugih i nema tajni između nas", istakla je Jovanka Radičević, koja je igrala samo u prvom poluvremenu.

Podgoričanke sjutra veče (18.30) igraju sa Podravkom, koja je danas bila bolja od Krima (30:21). Od 16 časova igraju Vardar i Krim.

Budućnost - Vardar 30:29 (16:16)

Podgorica - Dvorana „Verde”. Gledalaca: 600. Sudije: Jurinović i Mrvica (Hrvatska). Sedmerci: Budućnost 3 (2), Vardar 2 (1). Isključenja: Budućnost 2 minuta.

Budućnost: Babović, Batinović (16 odbrana i sedmerac), Ujkić, Neagu 7 (1), Jauković 3, Pletikosić, Agović, Cvijić 5, Malović 4, Bulatović 2 (1), Pavićević, Ramusović, Ahruk 4, Lazović 2, Grbić 3.

Vardar: Lejno (16 odbrana i sedmerac), Pesoa, Radičević 2, Klikovac, Herem 2, Mavsar 2 (1), Damnjanović 3, Lazović 4, Althaus, Iljina, Penezić 6, Čović 4, Lakrabe, Hmirova 2, Lekić 3, Ristovska 1.

Bonus video: