Crnogorske rukometaše nevrijeme eliminisalo iz kvalfikacija

Navodi se da crnogorska selekcija u četvrtak zbog blokade puta Bar-Podgorica nije uspjela da otputuje za Beč na kvalifikacioni turnir
7 komentar(a)
EHF, Foto: Www.ehfcl.com
EHF, Foto: Www.ehfcl.com
Ažurirano: 07.01.2017. 11:36h

Muška juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore zbog kašnjenja isključena je sa kvalifikacionog turira za plasman na Svjetsko prvenstvo, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Navodi se da crnogorska selekcija u četvrtak zbog blokade puta Bar-Podgorica nije uspjela da otputuje za Beč na kvalifikacioni turnir.

“Pravovremeno smo informisali Evropsku rukometnu federaciju i uputila dokaze o razlozima propuštanja leta, istovremeno tražeći alternativno rješenje za tranfer reprezentativaca do Austrije. Šef takmičenja EHF, Markus Glaser, juče nam je dao pismenu saglasnost da se reprezentacija Crne Gore naknadno uključi u kvalifikacioni turnir”, piše u saopštenju RSCG.

Navoodi se da je Glaser, nakon žalbi nacionalnih saveza Austrije i Mađarske, bio prinuđen da primijeni Pravila takmičenja i isključi reprezentaciju Crne Gore sa turnira.

“RSCG je obavezan da prihvati odluku nadležnih organa EHF i žali zbog stava nacionalnih saveza Austrije i Mađarske koji nijesu željeli da pokažu razumijevanje za nastale probleme i svojim odlukama uskratili priliku našim mladim rukometasima da, poslije napornih priprema, kroz fer i sportsko nadmetanje pokušaju da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo”, piše u saopštenju.

Bonus video: