Povratak Dragane Cvijić

U pogon se vraća igračica koja je preskočila šest mečeva u prvoj rundi zbog operacije koljena, Dragana Cvijić.
1 komentar(a)
Dragana Cvijić, Foto: Savo Prelević
Dragana Cvijić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.12.2016. 13:32h

Poslije gotovo 40 dana pauze, rukometašice Budućnosti su opet u pogonu. Pet dana pred kraj godine, „plave” su počele pripreme za glavnu fazu Lige šampiona, na čijem će startu 29. januara dočekati najvećeg rivala u novoformiranoj grupi 1, Vardar.

Šest utakmica u glavnoj fazi će propustiti kapitenka Milena Raičević, koja je operisala tetivu i mora da pauzira tri mjeseca. Ali, u pogon se vraća igračica koja je preskočila šest mečeva u prvoj rundi zbog operacije koljena, Dragana Cvijić.

"Milena će pauzirati tri mjeseca, a nekoliko prvih dana će propustiti Vanesa Agović, jer ima začetak upale pluća. Draganu Cvijić ćemo polako uvoditi u rad, a ostale su spremne. Biljana Novović se odmarala dvije sedmice zbog temperature, a Kristina Neagu je spremna", raportirao je Dragan Adžić pred sinoćnji trening, koji je počeo u 21 čas.

Trener najtrofejnijeg crnogorskog kluba ima više nego dovoljno vremena da pripremi ekipu za iskušenja u nastavku Lige šampiona. Glavna faza sada počinje 20 dana kasnije nego lani, a i ekipa je znatno manje istrošena nego nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, kada je Crna Gora odigrala devet mečeva, a Rumunija Kristine Neagu i Poljska Kinge Ahruk stigle do polufinala.

Dodatni plus je i što se ove sezone igra i Regionalna liga.

"Osam mečeva u Regionalnoj ligi će nam odlično poslužiti za, nadam se, lakšu pripremu za fajnl-for Lige šampiona. Uzgred, pokušaćemo da zajedno treniramo i odigramo još neki meč sa Krimom i Podravkom kada se budu igrali turniri Regionalne lige", zaključio je Adžić.

Bonus video: