Blijede „lavice” u Nikšiću jure minus dva

Češka pred 700 navijača u Mostu slavila 26:24. Revanš u srijedu u Nikšiću
11938 pregleda 9 komentar(a)
Duel Anđele Bulatović i Markete Jeržabkove na večerašnjem meču, Foto: Chf.cz
Duel Anđele Bulatović i Markete Jeržabkove na večerašnjem meču, Foto: Chf.cz
Ažurirano: 31.05.2019. 22:21h

Viza za dva velika takmičenja je pod znakom pitanja - u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Japanu, koje je i pretposljednji filter za Olimpijske ige u Tokiju, rukometašice Crne Gore su izgubile od Češke 26:24.

Revanš je za pet dana u Nikšiću, gdje će tim Pera Johansona imati veliku podršku sa tribina, ali i ogroman pritisak, jer bi neuspjeh imao katastrofalne posljedice za crnogorski rukomet. Doduše, „lavice” su mnogo bolje i prvi odlazak u Zemlju izlazećeg sunca nikako ne bi smio da dođe u pitanje.

Crna Gora je bolje počela meč i sa tri vezana gola preokrenula na 4:2 u 8. minutu. Iako su falili pogoci Đurđine Jauković i Jovanke Radičević (iz igre), rutinski su održavale dva razlike do 19. minuta, kada je Majda Mehmedović nakon majstorije pogodila za 10:8.

I onda je favorit stao - Češka je solidnom odbranom, kojom je komandovala raspoložena golmanka Lucije Satrapova, preuzela kontrolu i preokrenula na 14:11. Razlika bi bila i veća da Mehmedovićeva nije pogodila u kontri sa igračicom manje, te da na drugoj strani Marina Rajčić baš pri rezultatu 14:11 nije zaustavila zicer Kristine Mike.

Johansonov tim je na odmoru imao minus dva (15:13), što nije bio loš rezultat, ako se zna da je revanš u Nikšiću. Nažalost, problemi u igri su se nizali, pa je domaćin u 41. minutu prvi put došao do plus četiri (20:16). Rajčićeva je odbranila dva sedmerca i dala krila saigračicama, koje su prišle na 22:21, ali su sa dvije gtehničke greške omogućile domaćima da se opet odvoje (24:21).

Jelena Despotović je dva puta vraćala na minimalnu razliku, ali je Mihaela Hrbkova iskoristila isključenje Andree Klikovac i 100 sekundi prije kraja postavila konačnih 26:24. Bobana Klikovac je mogla da smanji na minimalni zaostatak, ali je pogodila stativu...

ČEŠKA - CRNA GORA 26:24 (15:13)

Most - Dvorana „Banjik”. Gledalaca: 700. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Češka 3 (1), Crna Gora 6 (6). Isključenja: Češka 8, Crna Gora 8 minuta.

Češka: SATRAPOVA (11 odbrana), Kudlačkova, KNEDLIKOVA 1, Kovaržova, Konečna, Mika 1, Kvašova, KORDOVSKA 1, HRBKOVA 7, Šustkova, ADAMKOVA 1, Marčikova 3 (1), Stelnerova, Zahova 3, JERŽABKOVA 5, MALA 4 (1).

Crna Gora: Rajčić (osam odbrana i dva sedmerca), Babović, NENEZIĆ (dvije odbrane), N. Bulatović, RADIČEVIĆ 6 (6), JAUKOVIĆ 2, A. BULATOVIĆ, A. Klikovac 1, Premović, K. BULATOVIĆ 2, Pavićević, RAMUSOVIĆ 4, B. Klikovac, MEHMEDOVIĆ 5, Despotović 4, Grbić.

Bonus video: