Budućnost rutinski opravdala ulogu favorita protiv Savehofa - Vijesti.me
LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠICE

Budućnost rutinski opravdala ulogu favorita protiv Savehofa

Meč će najduže pamtiti 16-godišnja Nađa Kadović, koja je na debiju dala gol i iznudila dva sedmerca i isključenja

Majda Mehmedović nije igrala u drugom poluvremenu zbog lakše povrede leđa
Majda Mehmedović nije igrala u drugom poluvremenu zbog lakše povrede leđa (Foto: Boris Pejović)

Meč u kojem je pobjeda upisana davno nije bio previše jednostavan za rukometašice Budućnosti, koje su na otvaranju glavne faze Lige šampiona savladale Savehof 30:25.

Na debiju u “Bemax areni”, tim Dragana Adžića je serijom 7:1 preokrenuo na 9:4 i činilo se da leti ka ubjedljivoj pobjedi, ali je mladi švedski tim više puta prilazio na minus dva, posljednji put u 27. minutu (16:14).

“Plave” su, ipak, poluvrijeme zaključile sa dva gola, a drugi je bio za pamćenje, jer je Majda Mehmedović na spektakularan način lobovala Sofije Berjeson i izazvala uzdahe oduševljenja sa tribina.

Očigledna razlika u kvalitetu dozvolila je Adžiću da drugo poluvrijeme počne sa Nađom Kadović, a 16-godišnje lijevo krilo je već u 34. debi u Ligi šampiona krunisalo golom.

Tim iz Partilea, predgrađa Geteburga, nije se predavao, držao je neizvjesnost do 54. minuta, kada je pri rezultatu 26:23 Kadovićeva iznudila sedmerac i isključenje, a Đurđina Jauković pogodila.

Ubrzo je Jovanka Radičević dala svoj 9. i 10. gol i stavila tačku na meč, pa je Adžić mogao da odmori i nju.

Osim kapitenke Crne Gore, istakla se i kapitenka Budućnosti Milena Raičević sa osam pogodaka, kao i Marina Rajčić sa 10 odbrana. Meč će najduže pamtiti Kadovićeva, po golu i dva izborena sedmerca i isključenja.

Budućnost u subotu igra veliki derbi, jer gostuje Đeru.

BUDUĆNOST - SAVEHOF 30:25 (18:14)

Podgorica - “Bemax arena”. Gledalaca: 2.000. Sudije: I. Kovaljćuk i A. Kovalćuk (Moldavija). Sedmerci: Budućnost 8 (5), Savehof 2 (1). Isključenja: Budućnost 6, Savehof 4 minuta.

Budućnost: Rajčić (10 odbrana), Vujisić, SANDO (dvije odbrane i sedmerac), RADIČEVIĆ 10, JAUKOVIĆ 4 (2), Pletikosić, Vujović 2, Džaferović, LAZOVIĆ 1, BRNOVIĆ 2, Bulatović, Ilić, Ramusović, MEHMEDOVIĆ 2, Kadović 1, RAIČEVIĆ 8 (3).

Savehof: BERJESON (15 odbrana i sedmerac), Aseskog (sedmerac), EKENMAN-FERNIS 6 (1), Lindval, MORTENSEN 3, Forsberg 4, BLOMST, Ertorp, LUNDBEK 1, Peterson, DANO 3, Lindberg-Blom, Ostrem 2, LAGERBON 6 (1).


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Rukomet