Ivona Pavićević ne ide u Japan zbog rumunskog doping skandala!

Selektor Per Johanson i RSCG odlučili da lijevo krilo Crne Gore ne ide na Svjetsko prvenstvo, jer je njen klub koristio nedozvoljene metode u medicinskom tretmanu svojih igračica
25398 pregleda 7 komentar(a)
Ivona Pavićević na današnjoj pres konferenciji, Foto: Stefan Ivanović/RSCG, Stefan Ivanović/RSCG
Ivona Pavićević na današnjoj pres konferenciji, Foto: Stefan Ivanović/RSCG, Stefan Ivanović/RSCG

Doping skandal koji trese rumunski rukomet „zakačio” je i Crnu Goru - zbog činjenice da je članica Korone Brašov, kluba koji je u centru afere, Ivona Pavićević ne ide na Svjetsko prvenstvo!

„Rukometni savez Crne Gore obavještava javnost da lijevo krilo naše reprezentacije Ivona Pavićević neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Japanu, koje počinje 30. novembra”.

„Savez je u komunikaciji sa selektorom Perom Johansonom, a nakon sagledavanja svih mogućih reperkusija nastalih objavljivanjem informacije da je rumunski klub Korona Brašov za koji nastupa naša reprezentativka, koristio nedozvoljene metode u medicinskom tretmanu svojih igračica, odlučio da Pavićević ne bude dio tima za predstojeće takmičenje, dok se ne raščisti kompletna situacija oko ovog događaja”.

„Ivona i u budućnosti ostaje dio našeg nacionalnog tima, jer smo uvjereni da svojim samostalnim činjenjem nije neko ko bi koristio nedozvoljena sredstva”, piše u saopštenju RSCG.

Dostavljene su i izjave Johansona i 23-godišnjeg lijevog krila.

- Veoma mi je žao što se Ivona našla u ovoj situaciji. Ivona je i dalje naša lavica. Tim i ja dajemo joj podršku u svemu u ovoj teškoj situaciji - kazao je Johanson.

- Izražavanjem žaljenje što sam sam sebe dovela u ovu situaciju. Uvažavam odluku Saveza i selektora da ne putujem sa ekipom, smatrajući je ispravnom kako bi se spriječila i najmanja mogućnost da se naškodi državnom timu. Svim srcem sam uz “lavice” i vjerujem da ću izaći jaka iz ove situacije i ponovo biti dio tima - kazala je Pavićevićeva.

Ostalo je da švedski stručnjak odluči da li će voditi nekoga umjesto Pavićevićeve. Logičan izbor bi bila Dijana Mugoša iz Podravke, koja igra na istoj poziciji, a jedna je od posljednjih ispala sa spiska.

Kristina Laslo u centru afere

U Rumuniji je velika frka, jer je dokazano da su bar tri igračice Korone Brašov koristile intravenoznu lasersku terapiju, koja je zabranjena po pravilima Svjetske antidoping agencije (WADA).

Dvije su reprezentativke - bivša igračica Budućnosti Kristina Laslo i Bjanka Bazaliju, te Daćijana Hosu. Laslo i Bazaliju su juče dale uzorke urina i krvi Antidoping agenciji Rumunije (ANAD) i ako budu pozitivne, mogle bi da budu suspendovane četiri godine!

Rukometni savez Rumunije je odlučio da ih udalji iz reprezentacije, a u Japan ipak putuju njihove saigračice Darija Bukur i Eliza Bućeski, za koje se takođe sumnja da su koristile nedozvoljenu terapiju.

Bonus video: