"Lavice" ne igraju sa Mađarskom, počinju pripreme za turnir u Podgorici

„Lavice“ se okupljaju u subotu i počinju pripreme za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, koji će od 20. do 22. marta biti odigran u Sportskom centru „Morača“, bez prisustva publike
726 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorske rukometašice
Crnogorske rukometašice

Kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo rukometašica koje se u decembru održava u Danskoj i Norveškoj, koje je trebalo da budu odigrane od 25. do 29. marta su odgođene, saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF).

Odluka je donešena zbog aktuelne situacije sa širenjem koronavirusa širom evropskog kontinenta.

U martovskom terminu kvalifikacija, izabranice Pera Johansona trebalo je da odigraju duele protiv Mađarske u Erdu i Nikšiću, koji su odlučujući u borbi za prvo mjesto u grupi 2.

Novi termin odigravanja kvalifikacionih mečeva je prva sedmica šestog mjeseca – u Mađarskoj će se igrati 3. ili 4. juna, a u Crnoj Gori 6. ili 7. juna.

Dueli petog i šestog kola kvalifikacija ostaju nepromijenjeni i biće odigrani u periodu od 27. do 31. maja.

Crna Gora ima maksimalan učinak iz prva dva meča kvalifikacija, kao i Mađarska koja je na prvom mjestu, zbog bolje gol razlike. Litvanija i Italija su bez bodova u grupi 2.

„Lavice“ se okupljaju u subotu i počinju pripreme za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, koji će od 20. do 22. marta biti odigran u Sportskom centru „Morača“, bez prisustva publike.

Rivali će biti Norveška, Rumunija i Tajland, a plasman u Tokio izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Bonus video: