Rukometaši i rukometašice traže odlaganje kvalifikacija za Tokio: Zdravlje je najvažnije

Udruženje rukometaša i rukometašica Evrope (EHPU) poslalo je pismo IHF-u u kome traži otkazivanje svih takmičenja, kao što je uradio EHF
1157 pregleda 1 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore
Rukometašice Crne Gore
Ažurirano: 13.03.2020. 13:28h

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je prekid svih takmičenja pod njenom ingerencijom, ali Međunarodna rukometna federacija (IHF) to nije uradila.

IHF je organizator kvalifikacionih turnira za odlazak na Olimpijske igre, tako da će ti turniri, za sada, da se igraju po planu, od 20. do 22. marta, bez gledalaca.

Podgorica je domaćin turnira, na kome bi pored crnogorskih, trebalo da učestvuju i rukometašice Norveške, Rumunije i Tajlanda.

Međutim, Udruženje rukometaša i rukometašica Evrope (EHPU) poslalo je pismo IHF-u u kome traži otkazivanje svih takmičenja, kao što je uradio EHF.

"Mišljenje članova EHPU je da IHF mora da preduzme neophodne mjere kako bi osigurao bezbjednost igrača i svih koji su uključeni u rukomet. To mora da bude prioritet. Zbog toga EHPU zahtjeva da IHF odloži odigravanje kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre. Ništa nije važnije od bezbjednosti i zdravlja sportista, trenera, osoblja, ali i društva u cjelini.

"Nedostatak poštovanja za trenutnu situaciju, koju pokazuje IHF, dovodi igrače i u konflikt sa klubovima, što nije fer", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Članovi EHPU su Danska, Norveška, Njemačka, Španija, Švedska, Island, Rumunija i Francuska, odnosno 1.800 rukometaša i rukometašica.

Bonus video: