Šokantan poraz Budućnosti: Brest potopio „Moraču”

Rukometašice Dragana Adžića izgubile od Francuskinja 35:32
15780 pregleda 13 komentar(a)
Barbara Lazović u duelu sa odbranom Bresta, Foto: Boris Pejović
Barbara Lazović u duelu sa odbranom Bresta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2019. 21:25h

Na otvaranju sezone u kojoj je cilj povratak na fajnl-for Lige šampiona, šokantan poraz - rukometašice Budućnosti su u „Morači” izgubile od ekipe koja je francusko prvenstvo prošle sezone završila na 3. mjestu, Bresta (35:32). Više od gubitka bodova boli činjenica da je tim sa krajnjeg zapada zemlje Gala dao čak 35 golova...

Budućnost je već godinama u zaostatku za ostatkom Evrope, jer joj je Liga šampiona jedino takmičenje u kojem ima išta više od jačeg treninga, ali to ne može da bude opravdanje za igru u 1. poluvremenu.

Tim Dragana Adžića se mučio u odbrani, Ana Gros je sa pozicije srednjeg beka i pogađala i odlično razigravala saigračice iz Bresta, zbog čega se do velikog odmora mreža domaćih tresla čak 16 puta. Možda bi ta cifra bila i veća, da na golu nije bila veoma raspoložena Marina Rajčić, koja je odbranila osam šuteva, a usput se i upisala u listu strijelaca.

Muka je bilo i u napadu, lopta se olako gubila, ali svega nekoliko minuta prave igre bilo dovoljno da se sa pet vezanih golova (Rajčićeva postigla posljednji) preokrene na 7:4.

Gošće su ubrzo izjednačile na 8:8, iako je golmanka „plavih” u tom trenutku „vodila” 4:0 u odbranama protiv Sandre Toft.

Budućnost se, ipak, opet odvojila na 11:8 i nijednom do odlaska u svlačionice nije dozvolila Brestu da izjednači, ali je morala da ima veću razliku - u 30. minutu je pogodila Gros, a onda je Monika Kobilinska kaznila osmu grešku domaćih i iz kontre smanjila na 17:16.

Toliko golova u prvih 30 minuta u posljednjoj deceniju u „Morači” su dali samo Larvik (dva puta) i Vardar (jednom), a tu brojku je prebacio jedino Ferencvaroš 12. februara 2017. godine (19).

Bilo je jasno da Adžićev tim mora da poboljša igru u defanzivi da bi spriječio senzaciju na startu sezone u kojoj je cilj odlazak na fajnl-for.

Nažalost, problemi su se nastavili - iako je Barbara Lazović sa dva brza pogotka vratila plus tri (19:16), Francuskinje su na krilima Ane Gros polako topile prednost i u 41. minutu stigle do izjednačenja (22:22).

Adžić je tajm-autom pokušao da razmrda ekipu, ali ideje nije bilo. Tatjana Brnović je bila potpuno odsječena, pasovi ka crti nisu prolazili, pa je Brest iz kontri preko Korali Lasurs i Polin Koatanee u 45. minutu poveo 25:23.

Milena Raičević i Jovanka Radičević su iz sedmeraca izjednačile, ali je to bilo kratkog daha, pa je Adžić u 49. minutu „ispucao” i posljednji tajm-aut, nakon što su Lasurs i Gros vratile plus dva Brestu (27:25).

Nije pomoglo - samo je Đurđina Jauković bila raspoložena za igru u napadu, a gošće raznovrsnom igrom potpuno razbile defanzivu „plavih” i golom Lasurs iz kontre pet minuta prije kraja povele nedostižnih pet razlike (33:28)...

BUDUĆNOST - BREST 32:35 (17:16)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 1.200. Sudije: Lah i Sok (Slovenija). Sedmerci: Budućnost 6 (5), Brest 5 (5). Isključenja: Budućnost 6, Brest 6 minuta.

Budućnost: RAJČIĆ 1 (10 odbrana), Babović, Sando (jedna odbrana), RADIČEVIĆ 6 (2), Konatar, JAUKOVIĆ 8, Pletikosić 1, Vujović, Džaferović, LAZOVIĆ 4, Premović, BRNOVIĆ, Bulatović, Ramusović, MEHMEDOVIĆ 6, RAIČEVIĆ 6 (3).

Brest: Kiniju (1 odbran), Fonten-Katetero, TOFT (7 odbran i sedmerac), Moni, Tublan, Le Ar, GROS 7 (1), KOBILINSKA 5, LASURS 5, Minevskaja 5 (4), NIJAKATE 3, POP-LAZIĆ 1, Fopa 1, KOATANEA 7, Jariž, Mange 1.

Bonus video: