Crna Gora srušila Švedsku i obezbijedila kvalifikacije za Tokio - Vijesti.me
SVJETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE

Crna Gora srušila Švedsku i obezbijedila kvalifikacije za Tokio

Marta Batinović i Majda Mehmedović blistale u pobjedi nad Švedskom (26:23), kojom su "lavice" osigurale kvalifikacije za Tokio. Sa Srbijom će igrati za 5. mjesto, što bi im bio najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima.

Najbolja utakmica u napadu u dresu reprezentacije: Andrea Klikovac je realizovala svih pet šuteva
Najbolja utakmica u napadu u dresu reprezentacije: Andrea Klikovac je realizovala svih pet šuteva (Foto: Aniko Kovacs/IHF)

Cilj je ostvaren - Crna Gora će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Marta Batinović i Majda Mehmedović su blistale u pobjedi nad Švedskom (26:23), kojom su "lavice" preuzele 3. mjesto u grupi 2.

Sa Srbijom će igrati za 5. mjesto, što bi im bio najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima.

Poslije pobjede nad timom kojem su dva boda otvarala vrata polufinala, i igračice i navijači Crne Gore mogu još više da žale za onim porazom od Španije, u kojem su imače bod u džepu.

Da su ga uzele, "lavice" bi u petak prvi put u istoriji igrale polufinale na SP i mogle su da osvoje jedinu medalju koja im nedostaje...

CRNA GORA - ŠVEDSKA 26:23 (12:12)

Kumamoto - „Park dom”. Gledalaca: 1.926. Sudije: Garsija i Paolantoni (Argentina). Isključenja: Crna Gora 4, Švedska 8 minuta. Sedmerci: Crna Gora 3 (3), Švedska 3 (0).

Crna Gora: RAJČIĆ (jedna odbrana), Nenezić, Batinović (11 odbrana i tri sedmerca), RADIČEVIĆ 5 (3), JAUKOVIĆ 2, KLIKOVAC 5, Ujkić, Premović, Bulatović, BRNOVIĆ 3, Ramusović, MEHMEDOVIĆ 7, Despotović 2, RAIČEVIĆ 2, Grbić.

Švedska: Torn, IDEN (12 odbrana), MELEGORD 4, Stremberg 1, BLOM 7, Roberts, Petren 4, Lundstrem, Forsberg, Val, Lagerkvist, GULDEN 2, Blomstrand, LINDKVIST 2, HAGMAN 2, MESING 1.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Rukomet