Mafija prijetila smrću australijskom teniseru

"Razgovarao sam o tome sa čelnicima ATP. Sve sam ispričao. To je apsulotno neprihvatljiva situacija. To nije sport, život je u pitanju", kazao je 29-godišnji teniser
1 komentar(a)
Grot, Foto: Reuters
Grot, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.12.2016. 21:34h

Australijski teniser Sem Grot, čovjek koji je izveo najbrži servis u istoriji tenisa, kazao je u intervjuu za magazin "Vikend" da mu je kladioničarska mafija prošle sezone prijetila smrću.

"Razgovarao sam o tome sa čelnicima ATP. Sve sam ispričao. To je apsulotno neprihvatljiva situacija. To nije sport, život je u pitanju", kazao je 29-godišnji teniser.

Grot zauzima 180. mjesto na svjetskoj listi, igrao je i velike turnire, ali i čelendžere, koji su, očito, plodno tlo za nesportske aktivnosti.

"Kada su prijetnje i uvrede upućene meni nije problem, čak se i smijem tome. Ali ovoga puta su ozbiljne prijetnje bile upućene mojoj djevojci i članovima moje porodice. Mislim da iz godine u godinu kladioničarska mafija postaje sve opasnija i ide predaleko", kazao je Grot, koji je najbolji plasman na ATP listi imao 2015. godine, kada je bio 53.

On nikada nije osvojio ATP turnir, a poznat je po tome što je 2012. godine oborio svjetski rekord u brzini servisa - 263 km/h.

Bonus video: