Slijede godine u znaku Endija Mareja

"Marej će ići uzlaznom putanjom u to sam siguran i mislim da će naredne dvije-tri godine biti u njegovom znaku", kazao je Rouč
2 komentar(a)
Marej, Foto: Reuters
Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2016. 17:18h

Toni Rouč (71) je jedan od najcjenjenijih teniskih trenera svih vremena.

Nekada je bio vrhunski igrač (osvajao Rolan Garos, bio drugi na svijetu), ali njegova trenerska biografija je impresivnija.

Vodio je četvroricu igrača, koji su tokom saradnje sa njim bili na prvom mjestu ATP liste - Ivana Lendla, Patrika Raftera, Rodžera Federera i Lejtona Hjuita.

Iskusni Australijanac smatra da će naredne dvije-tri godine proteći u znaku Endija Mareja, a kada to kaže čovjek, koji je prošao toliko toga...

"Teško je komentarisati to što ne znaš ili se dešavalo iza kulisa, poput Bekerove izjave da je Đoković trenirao manje u drugom dijelu sezone. Ono što se zaista dogodilo jeste - Endi Marej", kaže Rouč.

"Marej ima veliku prednost što sarađuje sa Ivanom Lendlom. Radio sam sa Ivanom osam godina i on je uvijek tražio više, išao do granica i definitivno unaprijedio Marejevu igru. I to će nastaviti da radi i sa tim Novak mora da se suoči", naglasio je Rouč.

"Marej će ići uzlaznom putanjom u to sam siguran i mislim da će naredne dvije-tri godine biti u njegovom znaku. Novak ima sposobnost i kvalitet, ali ključ je u onome što Marej uradi, jer on drži situaciju pod kontrolom. Biće veoma zanimljivo od starta 2017. godine", kazao je Australijanac.

Naredna godina je godina povratka Rodžera Federera i Rafe Nadala.

"Mislim da Federer fizički može da izdrži ritam, jer je veliki profesionalac. Siguran sam da on smatra da ima potencijal za još jedan Grend slem. On ne igra da bi došao do polufinala, već da osvoji najveće turnire. Ima nevjerovatnu strast prema tenisu, koja se povećava kako godine prolaze. Tenis je veoma srećan što ima njega i Nadala. Oni voli tenis, vole istoriju našeg sporta. Plašim se da za 20 godina neće biti takvih asova", kazao je Rouč.

Bonus video: