Đoković na raskrsnici - ko poslije Bekera

Najveće šanse ima Pit Sampras, nekada najbolji teniser svijeta, jer je, podsjeća se, Đoković i tokom saradnje sa Bekerom više puta govorio da je uloga slavnog Njemca da mu, zapravo, donese psihološku stabilnost u najvažnijim trenucima
5 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2016. 16:21h

Nakon rastanka sa Borisom Bekerom, svjetski mediji krenuli su u potragu za čovjekom koji će ubuduće trenirati Novaka Đokovića.

Pitaju se, istovremeno, da li Marijan Vajda ostaje u stručnom štabu i da li će se njegova uloga promijeniti u narednom periodu.

Jasno je, međutim, i na osnovu nagađanja da je Đoković potpuno zbunio dobre poznavaoce teniskih prilika, da su njegovi planovi, praktično, misterija.

Beker je danas u razgovoru za "Skaj sport" kazao da Đoković u posljednje vrijeme nije trenirao dovoljno, što je, po mnogima, znak da srpski teniser polako, ali sigurno gubi takmičarski duh, koji ga je u većem dijelu karijere i odvajao od konkurenata.

Svjetska sportska javnost sa nestrpljenjem očekuje da vidi šta je Đoković planirao za narednu sezonu, a do tada se prave analize ko bi mogao da naslijedi Bekera.

Najveće šanse ima Pit Sampras, nekada najbolji teniser svijeta, jer je, podsjeća se, Đoković i tokom saradnje sa Bekerom više puta govorio da je uloga slavnog Njemca da mu, zapravo, donese psihološku stabilnost u najvažnijim trenucima.

Zbog toga je Sampras možda i najbolje rješenje da postane novi Đokovićev "mentor".

Pominju se i Andre Agasi i Džon Mekinro, takođe dva bivša velika šampiona, ali i Đokovićev prijatelj Ivan Ljubičić.

Ipak, čeka se neki konkretan potez donedavno prvog igrača svijeta, koji je juče u obrazloženju odluke da se rastane sa Bekerom bio prilično tajanstven-

"Moji profesionalni planovi sada su usmjereni prije svega da održim dobar nivo igre, napravim dobar raspored i postavim nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke", naglasio je Đoković.

Bonus video: