Kraj saradnje Đokovića i Bekera

Đoković je u sa Bekerom osvojio 25 titula, od čega šest Grend slem naslova, po dva Australijan opena i Vimbldona, te po jednom US Open i Rolan Garos
42 komentar(a)
Boris Beker, Foto: Reuters
Boris Beker, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2016. 21:21h

Novak Đoković je prekinuo saradnju sa Borisom Bekerom.

Svjetski mediji su kao "breaking news" objavili da su Njemac i srpski teniser okončali saradnju poslije tri godine.

Đoković je u tom periodu osvojio 25 titula, od čega šest Grend slem naslova, po dva Australijan opena i Vimbldona, te po jednom US Open i Rolan Garos, koji je ove godine osvojio prvi put.

Posljednjih šest meseci Đoković je, međutim,, izgubio formu, razočarao na Vimbldonu i Olimpijskim igrama, a na kraju ostao i bez prve pozicije na ATP listi.

"Nakon tri veoma uspješne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti", poručio je Đoković.

"Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmJereni prIJe svega da održim dobar nivo igre, napravim dobar raspored i postavim nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke", naglasio je Đoković.

U tom periodu u njegov stručni štab je osim Bekera i dugogodišnjeg glavnog trenera Marjana Vajde uključen i kontroverzni Španac Pepe Imas kao motivator koga su britanski mediji nazivali sektašem.

Boris Beker se na dostojanstven način oprostio od Đokovića.

Bonus video: