Čilić: Nisam umoran, spreman sam za dubl

0 komentar(a)
Marin Čilić, Foto: Reuters
Marin Čilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2016. 20:09h

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je poslije današnje pobjede nad Federikom Delbonisom da ne osjeća umor i da je spreman sjutra da zaigra u dublu u finalu Dejvis kupa ukoliko selektor to zatraži od njega.

"Dobro se osjećam. Bio je dug meč, ali ne toliko fizički zahtjevan. No, vidjećemo u subotu ujutro što ćemo napraviti. Spreman sam da igram ukoliko tim odluči tako", rekao je Čilić, a prenosi agencija Hina.

Teniska reprezentacija Hrvatske povela je s 1:0 u finalu Dejvis kupa protiv Argentine, pošto je Marin Čilić u prvom meču pobijedio Federika Delbonisa u pet setova, 6:3, 7:5, 3:6, 1:6 i 6:2.

"Bio sam srećan kako sam servirao u prva dva seta, imao sam dobar procenat prvog, osvajao puno poena. U trećem setu mi je pao procenat, Federiko je postao agresivniji, vratilo mu se samopouzdanje, počeo je bolje da servira, nije promašivao. U tom trenutku je sve prošlo brzo i nije se bilo lako vratiti. Bilo je sjajno što sam odmah na početku petog napravio brejk. To je bilo ključno", rekao je Čilić.

Čilić je posljednja dva meča na tri dobijena seta u kojima je imao prednost od 2:0 izgubio, od Rodžera Federera na Vimbldonu i Džeka Soka u Dejvis kupu u Portlandu.

"Malo mi je to prošlo kroz glavu u trećem setu. Želio sam ostati maksimalno koncentrisan. To je prelomna situacija za igrača koji gubi 0:2, traži slamku spasa. Delbonis je tu puno rizikovao. Trebao sam biti čvršći u razmjenama. Nisam mu smio dopustiti da dođe do tog trećeg seta. Emotivno sam pao poslije trećeg seta. Pokušao sam se više uključiti u meč i ostati psihološki čvrst. Nadao sam se da ću dobiti priliku za povratak, jer je on odigrao četvrti set jako dobro", rekao je Čilić.

U drugom meču u finalu Dejvis kupa sastaju se Ivo Karlović i Huan Martin del Potro.

Bonus video: