Marej u dva seta dobio Vavrinku, u polufinale poslao i Nišikorija

Na taj način su poznata oba subotnja polufinalna para - sastaju se Marej i Miloš Raonić, odnosno Novak Đoković i Nišikori.
65 pregleda 1 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2016. 15:55h

Endiju Mareju je trebao set da osigura polufinale ATP šampionata u Londonu - britanski teniser je nakon prvog seta nastavio da igra dobro, i na kraju je stigao do pobjede protiv Stena Vavrinke sa 6:4, 6:2, nakon 86 minuta igre, za prvo mjesto u grupi "Džon Mekinro", sa sva tri trijumfa.

Vavrinka je imao više vinera (29-15) i asova (7-3), ali i neiznuđenih grešaka (27-13). Švajcarac, međutim, nije iskoristio nijednu od dvije brejk-lopte, obje u drugom setu. Marej je, sa druge strane, iskoristio tri brejk-šanse.

"Prvi set je bio težak, imao sam dosta šansi za brejk, ali je on igrao dobro. Kad sam već uzeo prvi set, bilo je lakše, jer sam već bio u polufinalu, dok je Stenu situacija bila gotovo nemoguća. To mi je sigurno pomoglo u drugom setu", rekao je Marej nakon meča.

Takođe, Marej je plasmanom u polufinale zadržao šanse za ostanak na prvom mjestu ATP liste.

Najzad, Marej je osigurao polufinale i za Japanca Keija Nišikorija, bez obzira na rezultat večerašnjeg duela sa Hrvatom Marinom Čilićem (21 sat).

"Neće biti lako, ovdje je podloga brza. Biće teško vraćati Raonićev servis. Ali, meč će biti sjajan, u sjajnoj atmosferi, jedva čekam meč", dodao je Marej.

Na taj način su poznata oba subotnja polufinalna para - sastaju se Marej i Miloš Raonić, odnosno Novak Đoković i Nišikori.

Finale je na programu u nedjelju, a pobjednik će godinu završiti na prvom mjestu ATP liste.

Đoković brani titulu u Londonu.

Bonus video: