Đoković: Nisam pod stresom, došao sam u London da uživam

57 pregleda 9 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2016. 16:44h

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da se u današnjoj pobjedi nad Davidom Gofanom osjećao najbolje od početka završnog turnira i da uopšte ne osjeća stres zbog borbe za prvo mjesto na ATP listi.

"Osjećao sam se najbolje od početka turnira, kao da sam podigao nivo igre i kvalitet tenisa, što je svakako dobar znak. Uopšte nemam stres, došao sam da igram, uživam, na jednom od najvećih turnira na svijetu", rekao je Đoković poslije meča u Londonu.

Đoković se sa maksimalnim učinkom u grupi plasirao u polufinalu završnog ATP turnira, a protivnik će mu naknadno biti poznat. Srpski teniser će u Londonu pokušati da vrati prvo mjesto na svjetskoj rang listi.

Njemu je Gofan, koga je pobijedio sa 2:0 u setovima, bio prinudni protivnik, pošto se Gael Monfis zbog povrede povukao sa turnira.

"Svakako je da morate da se prilagodite tome. Nije mu bilo lako da izađe na teren. Igrao je svoj najbolji tenis. Želim mu sve najbolje, on je odličan teniser", kazao je Đoković.

Gofan je rekao da je pokušao da igra najbolje što umije.

"Đoković ne dozvoljava lake poene, mnogo je agresivan, pogotovo u vraćanju servisa. Pokušao sam da odigram najbolje što znam, ali nije mi bilo lako. Znao sam da je ovo posljednji meč u sezoni za mene i bilo mi je zadovoljstvo da igram. Ovo mi je bila najbolja godina i zaista sam srećan", rekao je Gofan.

Endi Marej poslije dva kola vodi u Grupi A sa maksimalnim učinkom, Kei Nišikori i Sten Vavrinka imaju po pobjedu, dok je Marin Čilić posljednji sa dva poraza.

Bonus video: