Mareja još samo Raonić dijeli od vrha ATP liste

U četvrtfinalu Mastersa u Parizu Marin Čilić pobijedio Novaka Đokovića u dva seta - 6:4, 7:5, i time mu ugrozio prvo mjesto na ATP listi. Sada je sve u rukama Endija Mareja, koji je večeras savladao Tomaša Berdiha. Britanca bi trijumf nad Milošem Raonićem promovisao u novog svjetskog broja jedan.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2016. 23:13h

Marin Čilić otvorio je put Endiju Mareju do prvog mjesta na ATP listi.

Nakon 14 uzastopnih poraza u međusobnim mečevima, hrvatski teniser je savladao Novaka Đokovića u četvrtfinalu Mastersa u Parizu (6:4, 7:6) i time ga, skoro je izvjesno, pomjerio sa vrha.

Mareju, koji je večeras bio bolji od Tomaša Berdiha, je sada potrebna još jedna pobjeda i postaće 26. igrač koji se domogao liderske pozicije u "bijelom karavanu".

Đoković je ispustio svoj prvi servis gem i dozvolio Čiliću da se odvoji na 2:0, ali je vratio brejk već u narednom, trećem gemu.

U finišu tog dijela meča, ipak, nije izdržao pritisak – pri vođstvu 5:4 hrvatski teniser je iskoristio drugu set loptu.

U drugom setu, branilac trofeja u Parizu je prvi uzeo brejk i to u pravom trenutku, pri rezultatu 4:4.

Servirao je za set i izjednačenje, ali je ponovo popustio.

Čilić je povezao dva gema i na 6:5 vodio 40:15. Đoković je spasio dvije meč lopte, doveo set do taj brejka, ali dalje od toga nije mogao - Hrvat je dobio ekstra gem rezultatom 7:2.

U svom prvom polufinalu Mastersa u Parizu, Čilića čeka Amerikanac Džon Izner, koji je u prvom duelu današnjeg programa savladao zemljaka Džeka Soka...

Endi Marej je iskoristio poklon i pobjedom nad Tomašom Berdihom u dva seta (7:6, 7:5) došao na korak od prve pozicije.

Britanac je još jednom pokazao koliko je mentalno očvrsnuo - u taj brejku prvog seta gubio je 6:1, spasio pet set lopti, zatim i još dvije, da bi klackalicu prevagnuo u svoju korist - 11:9.

Odmah na startu drugog seta uzeo je brejk, svoj jedini na meču, i mirno držao prednost do 5:4, kada je servirao za polufinale.

Uslijedila je reakcija Čeha, koji je slomio servis rivala, ali je produžio duel za još samo dva gema...

Od vrha ATP liste Mareja dijeli meč sa Milošem Raonićem, koji je do polufinala stigao trijumfom nad Žoom Vilfredom Congom 6:2, 7:6.

Galerija

Bonus video: