I Radvanjska u polufinalu

Polufinalni dueli na programu su u subotu.
0 komentar(a)
Agnješka Radvanjska, Foto: Reuters
Agnješka Radvanjska, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2016. 13:49h

Agnješka Radvanjska je posljednja polufinalistkinja završnog WTA turnira u Singapuru - u odlučujućem meču u bijeloj grupi, poljska teniserka je pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 7:5, 6:3, nakon 80 minuta igre,

U prvom setu su viđena tri, a u drugom pet brejkova, i Radvanjska je imala po jedan više u oba seta.

Radvanjska je, tako, zauzela drugo mjesto u grupi, pa će u polufinalu igrati sa Njemicom Andželik Kerber, koja je bila prva u crvenoj grupi sa sve tri pobjede, jedina u nakon tri odigrala kola po grupama.

"Mislim da u tom meču nemam šta da izgubim, naročito što ću igrati protiv najbolje teniserke u ovoj sezoni. Ona je ove godine igrala nevjerovatan tenis", rekla je Radvanjska.

U prvom meču današnjeg programa, Španjolka Garbinje Mugurusa je savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa sa 2:1, po setovima 3:6, 6:0, 6:1.

Poraz nije škodio Ruskinji, aktuelnoj pobjednici Rolan Garosa, koja je završila prva u grupi sa dvije pobjede u tri kola, niti je prva pobjeda u grupi pomogla Mugurusi da se plasira u polufinale.

U drugom pokufinalu će se, tako, sastati Kuznjecova i Slovakinja Dominika Cibulkova, koja je stigla do nokaut faze i pored dva poraza u grupi.

Polufinalni dueli na programu su u subotu.

Titulu brani Radvanjska, koja je prošle godine u finalu pobijedila Petru Kvitovu.

Bonus video: