Kerber odigrala za Cibulkovu, ispale Halep i Kiz

Iz crvene grupe u polufinale Singapura idu Kerber i Cibulkova
0 komentar(a)
Domenika Cibulkova, Foto: Reuters
Domenika Cibulkova, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.10.2016. 13:20h

U trećem meču crvene grupe u finalu WTA sezone u Singapuru, Slovakinja Domenika Cibulkova je slavila prvu pobjedu, i to u dva seta nad Rumunkom Simonom Halep (6:3, 7:6), a onda je dočekala i poklon od prve igračice svijeta - Andželik Kerber, koja nije imala popusta prema Amerikanki Medison Kiz (6:3, 6:3).

Tako se Njemica sa sve tri pobjede u crvenoj grupi suvereno sa prvog mjesta plasirala u polufinale, u kojem je i Cibulkova sa jednim trijumfom, ali i najboljim set količnikom u konkurenciji Halep i Kiz, koje su takođe zabilježile po trijumf.

A Cibulkova je pobjedom u dva seta eliminisala iz daljeg takmičenja Rumunku Simonu Halep, a Kerber je već nakon prvog seta Slovakinje bila siguran putnik polufinala, ali Njemica je u sportskom duhu odigrala kako zna u posljednjem meču u grupi, na radost Cibulkove.

U bijeloj grupi juče je nakon drugog kola Ruskinja Svetlana Kuznjecova definitivno izborila polufinale finala sezone u Singapuru, dok će drugog putnika odlučiti sjutrašnji međusobni duel Poljkakinje Agnješke Radvanske i Čehinje Karoline Pliškove. Od daljeg plasmana oprostila se Španjolka Garbinje Mugurusa. Kuznjecova sjutra igra protiv Španjolke za pobjedu u grupi i meč sa Slovakinjom, koja je na papiru lakša rivalka.

Bonus video: