Marej: Prvo mjesto nije daleko

„Da, razmišljam o prvom mjestu jer nisam daleko. Osjećam manje pritiska sada nego prije nekoliko godina kada su svi govorili o mom osvajanju grend slema”
0 komentar(a)
Marej, Foto: Reuters
Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2016. 14:22h

Donedavno je o tome pričao u uvijenoj formi, sada je vrlo otvoreno poručio šta hoće - Endi Marej je priznao da da razmišlja o 1. mjestu na ATP listi, za koje veruje da nije daleko.

Škot će ove sedmice učestvovati na turniru u Beču i tako nastaviti trku za Novakom Đokovićem, koji mu trenutno bježi 2.415 bodova, ali je u znatno slabijoj formi.

„Da, razmišljam o prvom mjestu jer nisam daleko. Osjećam manje pritiska sada nego prije nekoliko godina kada su svi govorili o mom osvajanju grend slema”.

„Kada sam osvojio US open, mislio sam da će pritisak biti manji, a umjesto toga svi su me pitali kada ću osvojiti Vimbldon. Onda sam i to uradio i pritisak je smanjen”, rekao je Marej.

On priznaje da je odsustvo Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su zbog povreda ranije završili sezonu, prednost svih tenisera na turu.

„Odsustvo Rafe i Rodžera je prednost za nas, ali to definitivno utiče na kvalitet tenisa. Bez obzira na to, fokusiran sam na svoje kratkoročne ciljeve koji mi daju snagu da se budim svakog jutra i treniram sve više”, zaključio je Marej.

Aktuelni olimpijski i šampion Vimbldona se u 1. kolu u Beču sastaje sa Slovakom Martinom Kližanom.

Bonus video: