Serena Vilijams odustala od WTA šampionata

„Stvarno mi je jako žao što nisam u stanju da se takmičim ove godine. Ovo je bila zaista teška godina za mene jer sam se borila s povredom ramena. Moj doktor insistira da ostanem kući i da se liječim”, kazala je Vilijams
59 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.10.2016. 08:28h

Američka teniska zvijezda Serena Vilijams je odustala od nastupa na WTA šampionatu u Singapuru, jer se još oporavlja od povrede ramena koja je muči već neko vrijeme.

WTA je na svom Tviter nalogu objavila vijest o povlačenju 22-struke grend slem šampionke sa završnice u Singapuru, koja počinje 23. oktobra.

Ovo je druga godina zaredom da Serena odustaje od finala sezone u Singapuru zbog povrede.

„Zdravo svima u Singapuru. Stvarno mi je jako žao što nisam u stanju da se takmičim ove godine. Ovo je bila zaista teška godina za mene jer sam se borila s povredom ramena. Moj doktor insistira da ostanem kući i da se liječim”, kazala je Vilijams.

Legenda „bijelog sporta” je ranije odustala od nastupa i na dva turnira u Kini, nakon što je eliminisana u polufinalu na US openu.

Taj poraz od Karoline Pliškove je okončao 186 sedmica dugu vladavinu na prvom mjestu WTA liste, sa čijeg se vrha sada šepuri Njemica Andželik Kerber.

Vilijams je ove godine osvojila samo jednu grend slem titulu, na Vimbldonu, čime je izjednačila rekord Štefi Graf u open eri.

Nakon njenog odustajanja od nastupa u Singapuru je ostalo da se odluči ko će biti osma putnica.

Za sada je tome najbliža Britanka Johana Konta, koja ima 3.455 bodova, a mogu da je prestignu Karla Suares-Navaro (3.170) i Svetlana Kuznjecova (3.080).

Španjolki bi bilo dovoljno da uđe u finale Kupa Kremlja ove sedmice u Moskvi da pretekne Kontu, a Ruskinju u Singapur vodi samo titula pred svojim navijačima.

Bonus video: