Đoković se za polufinale mučio sa Zverevim, Marej siguran

To je bila druga pobjeda Đokovića u isto toliko mečeva sa Zverevim.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2016. 15:11h

Teže od očekivanog, Novak Đoković se plasirao u polufinale Mastersa u Šangaju - prvi reket svijeta je u četvrtfinalu eliminisao Njemca Mišu Zvereva, 110. igrača svijeta, sa 3:6, 7:6 (7-4), 6:3, nakon dva sata i 20 minuta igre.

To je bila druga pobjeda Đokovića u isto toliko mečeva sa Zverevim.

Interesantno, Zverev je imao brejk više od Đokovića na ovom meču (4-3, obojica su imali po devet brejk-prilika), ali je dva osvojio u prvom setu, koji je i dobio lako.

Zverev je na početku drugog seta poveo 2:0, ali se onda srpski teniser probudio, uzvratio brejkom, onda ponovo i u 8. gemu poravnao na 4:4, nakon što je Njemac imao novi brejk, pa je odluka pala u taj-breku, u kojem je Đoković sa 7:4 (na 4:0 je sve bilo odlučeno, iako je Zverev priprijetio na 5:4) obezbijedio nastavak meča.

Brejkom u drugom gemu, Đoković je poveo 3:0 na startu trećeg, odlučujućeg seta, i tada prelomio set, samim tim i meč. Zverev je, istina imao šansu za brejk u petom gemu da smanji na 3:2, ali nije uspio...

Đoković je imao više vinera od protivnika (45-30), ali i neiznuđenih grešaka (37-21), te manje asova (5-8). Prvi reket svijeta je imao, čak, šest dvostrukih servis grešaka (Zverev samo jednu).

"Da budem iskren, nisam dobro udarao lopticu od početka meča. Nisam se dobro kretao, on me slao tamo gdje je htio, držao me na osnovnoj liniji. Borio se, bio je fokusiran, dao sve od sebe i bio na nekoliko poena od pobjede", priznao je nakon meča Đoković.

Njegov naredni rival, na putu do četvrte titule u Šangaju, biće Španac Roberto Bautista-Agut, koji je pobijedio Žoa-Vilfreda Congu 6:3, 6:4.

Biće to njihov šesti duel, a Đoković je dobio svih prethodnih pet, posljednji na Rolan Garosu u maju kada je sa 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.

„Igram dobro, ovo je pravi trenutak za meč sa Đokovićem. On je jedan od najboljih igrača u istoriji. Igrao sam sa njim nekoliko veoma dobrih mečeva. Znam da ako budem igrao dobro, mogu da ga namučim“, rekao je Agut.

Za razliku od Đokovića, do polufinala je lako stigao Endi Marej pošto je pobijedio 12. tenisera svijeta, Belgijanca Davida Gofana u dva seta, 6:2, 6:2, za sat i 35 minuta igre.

Britanski teniser je četiri puta oduzeo servis Gofanu, koji nije uspio da napravi nijedan brejk.

"Bio je to veoma dobar meč., sa dugim poenima na njegov servis, koji su mogli da pripadnu i njemu, kao što su meni. Gofan je imap neke šanse i kada sam ja servirao, zato je i bilo teško. Ali, kontrolisao sam razmjene udaraca na moj forhend, i stigao do veoma dobre pobjede protiv tenisera koji je igrao dobro i oba neke dobre pobjede u Šangaju", rekao je Marej.

Marej će u polufinalu igrati protiv pobjednika 32. na ATP listi, Francuza Žila Simona, koji je pobijedio 25. igrača svijeta Amerikanca Džeka Soka sa 4:6, 6:4, 7:6 (7-5).

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 5.452.985 dolara.

Bonus video: