Đoković lako sa Pospišilom, Marej još lakše dobio Pujea

Eliminisani Vavrinka, Raonić i Monfis
51 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2016. 14:29h

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju. On je u dva seta slavio protiv Kanađanina Vašeka Pospišila (6:4, 6:4), nakon što je rivalu u prvom setu dva puta oduzeo servis i dozvolio jedan brejk, u drugom je meč prelomio brejkom u sedmom gemu.

Pospišil je prolaskom u osminu finala napravio najveći uspjeh ove sezone, jer je prvi put na jednom ATP turniru vezao dvije pobjede, u prethodnom kolu iznenađujuću protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Đoković će u narednom kolu turnira vrijednog 5,553 miliona dolara, na kojem brani titulu ali i 1.000 ATP poena, igrati protiv Njemca Miše Zvereva, koji je bio bolji od Španca Marsela Granoljersa Pujola sa 2:1 (6:7, 6:4, 6:1).

Duel osmine fianla još lakše od Đokovića dobio je drugi reket svijeta, Britanac Endi Marej. On je 13. kosturašu u Šangaju, Francuzu Luki Pujeu prepustio svega četiri gema, a nije mu dozvolio ni jednu brejk priliku (6:1, 6:3). Marej će u narednom kolu igrati sa Belgijancem Davidom Gofanom. On je na nevjerovatnim preokretom dobio Francuza Gaela Monfisa, jer je izgubio prvi set i dva svoja servisa na početku drugog seta. Serijom od tri uzastopna brejka Gofan je izjednačio a potom i dobio treći set (4:6, 6:4, 6:2)

U četvrtfinalu je i Francuz Žo Vilfred Conga, koji je nakon preokreta bio bolji od mlađeg brate Miše Zvereva, Aleksandra (6:7, 6:2, 7:5). Od daljeg takmičenja oprostio se peti kosturaš, Kanađanin Miloš Raonić, kojeg je nakon velikog preokreta savladao Amerikanac Džek Sok (0:6, 6:4, 7:6). Raonić je u taj breku trećeg seta ispustio dvije meč lopte. Sok će na duel Francuzu Žilu Simonu, koji je pobijedio favorizovanog Stena Vavrinku sa 2:0 (6:4, 6:4). Švajcarac vavrinka je bio treći kosturaš u Šangaju.

Od daljeg takmičenja oprostio se Beograđanin Viktor Troicki, jer mu se za izbacivanje Španca Rafaela Nadala, osvetio njegov zemljak Roberto Bautista Agut (6:3, 6:3), koji će u četvrtfinalu igrati sa Congom.

Bonus video: