Đoković se vratio na teren i savladao Fonjinija

Đoković je propustio prethodni turnir u Pekingu, zaigrao je poslije mesec dana i poraza od Stanislasa Vavrinke u finalu US Opena i bez većih problema, za 77 minuta savladao 50. tenisera svijeta.
6 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2016. 12:04h

Novak Đoković je bez većih problema izborio plasman u u osminu finala turnira u Šangaju (nagradni fond od 5.452.985 dolara) - u prvom meču poslije nešto više od mjesec dana od poraza u finalu US opena, srpski teniser je u drugom kolu (u prvom je bio slobodan) pobijedio Italijana Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:3, nakon 75 minuta borbe.

Đoković je upisao devetu pobjedu protiv Fonjinija u isto toliko međusobnih mečeva. Takođe, prvi reket svijeta je stigao do 38. pobjedu u posljednjih 39 mečeva u Aziji (izgubio je samo od Federera u polufinalu Šangaja 2014), i pokazao da je povreda iza njega.

"Oduševljen sam i uzbuđen zbog povratka. Preskočio sam turnir u Pekingu, na kome sam želio da nastupim, i drago mi je da sam se vratio baš u Šangaju, mjestu na kome sam imao puno uspjeha i za koje me veže puno emocija. Bio sam fokusiran da u djelo sprovedem ono što sam radio posljednjih nedjelja, i mislim da sam uspio u tome. Biće to sve još bolje u nastavku turnira", jasan je Đoković, koji brani titulu u Šangaju, gdje je slavio 2012. i 2013. godine.

Đoković će u osmini finala Mastersa sa boljim iz duela između Kanađjanina Vaseka Pospišila i Bugarina Grigora Dimitrova.

Drugo kolo je preskočio i Žo-Vilfred Conga, koji je porazio srpskog tenisera Janka Tipsarevića sa 6:3, 7:6 (8-6), nakon tačno 100 minuta igre.

Conga će se u trećem kolu sastati sa Njemcem Aleksanderom Zverevim, koji je iznenadio Hrvata Marina Čilića sa 3:6, 6:3, 6:2. Čilić je, interesantno, peti put u karijeri izgubio prvi meč u Šangaju.

U osmini finala je i Gael Monfis, koji je pobijedio JužnoAfrikanca Kevina Andersona sa 7:6 (7-4), 6:3.

Bonus video: