U prvom kolu Dejvis kupa: Srbija - Rusija, Hrvatska - Španija

50 pregleda 0 komentar(a)
Dejvis kup, Foto: Www.daviscup.com
Dejvis kup, Foto: Www.daviscup.com
Ažurirano: 22.09.2016. 15:20h

Teniska reprezentacija Srbije igraće na svom terenu protiv Rusije u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa u narednoj sezoni, odlučeno je danas žrijebom u Londonu.

Srbija će od 3. do 5. februara naredne godine u prvom kolu biti domaćin Rusiji, a ako pobijedi, u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika duela Hrvatske i Španije.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da je zadovoljan žrebom i da vjeruje u pobjedu protiv Rusije.

"Zadovoljni smo žrijebom, kako zbog činjenice da ćemo igrati kod kuće, da mi biramo podlogu, tako i da ćemo prvo kolo Svjetske grupe igrati protiv Rusije. Radi se o dobroj ekipi, koja u svom sastavu ima iskusnog Mihaila Južnog, Andreja Kuznjecova, Jevgenija Donskoja, Konstantina Kravčuka. To su sve igrači koji se nalaze među prvih 100 na svetu, nama su jako poznati, ali smatramo da možemo da pobijedimo Rusiju, samo je najvažnije da svi igrači budu zdravi", rekao je Obradović, saopštio je Teniski savez Srbije.

Teniseri Srbije su posljednji put sa Rusijom igrali u februaru 2008. godine u Moskvi, u prvom kolu Svjetske grupe, kada je domaći tim pobijedio sa 3:2.

Ovogodišnji finalista Dejvis kupa Hrvatska igraće kao domaćin protiv Španije, a drugi finalista Argentina na svom terenu protiv Italije.

Teniseri Njemačke igraće na svom terenu protiv Belgije, Australija će dočekati Češku, a SAD će biti domaćin Švajcarskoj.

Francuska će igrati na gostovanju protiv Japana, a Kanada će dočekati Veliku Britaniju.

Pobjednici prvog kola plasiraće se u četvrtfinale, koje je na programu od 7. do 9. aprila, polufinala i mečevi baraža igraju se od 15. do 17. novembra, a finale je na programu od 24. do 26. novembra.

Bonus video: